Arama

Anakin Skywalker - Tek Mesaj #1

virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
14 Mart 2007       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
anakinep31acad84tc0



Anakin Skywalker, Star Wars evreninde yer alan hayali bir karakterdir. Star Wars hikayesinin ana karakterlerinden biridir.

Sonradan çekilen üçlemede, yani I, II ve III. bölümde Anakin'in Jedi ustası Obi-Wan Kenobi tarafından eğitilmesi, Jedi şövalyesi oluşu ve daha sonra gücün kötü tarafına yönlenmesi anlatılmaktadır. Anakin, Luke Skywalker ve Leia Organa'nın babasıdır.

Hikayedeki Rolü

Anakin bir çöl gezegenin olan Tatooine'de annesi Shmi ile birlikte Watto'nun kölesidir. Anakin çok akıl bir çocuktur ve annesine yardım etsin diye Protokol droidi C3-PO'yu yapmıştır. Kraliçe Padme Amidala'nın gemisi imparatordan kaçarken hasar görür ve onu korumakla görevli olan Qui-Gon Jinn ve Padawanı Obi-Wan Kenobi Tatooine gezegenine inmek zorunda kalırlar. ve burda Qui-Gon Jinn Anakinle tanışır. Anakin en büyük hayali yaptığı arabayla Sebulba yarışına katılmaktır. Bu yarışa Qui-Gon Jinn yardımıyla katılır. Yarıştan önce Watto ile iddiaya giren Qui-Gon Jinn onu köle olmaktan kurtarır. Anakin’in kan testleri, rekor sayıda midiklorian barındırdığını gösteriyordu. Bu Usta Yoda'nın midiklorian seviyesinden bile fazlaydı. Qui-Gon Jinn ona güvendiği için onu Jedi Konseyine götürdü. Anakin'i bir jedi yapmak için konseyden izin istedi. Konsey izin vermedi ve onu bir görev gönderdi. Görev sırasında Lord Sith'in çırağı Darth Maul tarafından öldürülür. ölürken öğrencisi Obi-Wan Kenobi'den Anakini yetiştirmesini ister. Obi-Wan Kenobi konseyden izin Anakin'in yetiştirlmesi için izi ister. Çünkü ustası Qui-Gon Jinn onun kehanetteki karanlık tarafı yenebilecek kişi olduğunu düşünür. Anakin Obi-Wan Kenobi'nin padavanı olur. Aralarında iyi bir dostluk başlar. Yıllar sonra kraliçe Amidala'yı koruma görevine veririlir. onunla 9 yaşında tanışmıştır ve tanıştığı günden beri ona aşıktır. Amidala onu bu görevle farkeder. Anakin annesi ile ilgili kabuslar görmektedir. Annesini kurtarmak için Tatooine gezegenine geri dönmüştür. Ancak annesini kurtaramaz. Bu sırada Sith'in ordusunu Kamino'da klonlanarak yaratılan bir orduyla büyük bir hezimet yaşatırlar. Ancak karanlık tarafın hareketlerini izlemeyen konsey endişelidir. Anakin hala jedi olamamıştır. Hükümet kararıyla hem bir jedi hemde jedi konseyine katılır. Her jedi'nin padavanı olduğu halde Anakin'in verilmemiştir. Anakin'e duyulan güvensizlikten dolayı ve gizlive evlendiği karısı Padme'nin ölüşünün kabusunu gören Anakin'in kafası karışmıştır. Onun Jedi olmasısını sağlaya parlemonto başkanı Palpatine aslında Lord Sith'dir. Anakin'in karanlık tarafa geçmesi için onu ikna etmeye çalışır ve ona sith olduğunu söyler. Hemen durumu Usta Mace Windu'ya anlatır. Windu ona Jedi Tapınağından ayrılmama emri verir ancak Anakin buna uymaz. Karanlık tarafa geçer. İlk görevini gerçekleştirmek için tapınağa gider ve bütün jedi öğrencilerini öldürür. artık bir Anakin Skywalker değil Darth Vader'dır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.