Arama

I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
16 Mart 2007       Mesaj #1293
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
tturuncu adlı kullanıcıdan alıntı

selam arkadaşlar yeni gelipte hemen böyle sorun çıkardığım için özürdilerim ama sormmak istediğim bazı şeyler var umarım cevap veririsiniz. Bilgisayar konusunda biraz acemiyim ama yine de pc me format attım ve tekrardan yükledim, ama sorun şuki sadece xp yi yüklemek ile bitmiyor elimde bir kaçtane daha program cd si var. Bunlar ile ne yapıcam bi sürü karışık seçenek karşıma geliyor ne yapacağımı bilmiyorum. sistem şuan sorunsuz çalışıyor ama ileride bi sorun olurmu bilmiyorum. Yani söylemek istediğim sistemi olduğu gibi bıraksam yani sadece xp yüklü bir şekilde kalsa başka bi sürücü yüklemesem sorun olurmu yani anakart ekran kartı vs. biri bana kolay bi şekilde açıklarsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar herkeze kolay gelsin.....

İşletim sistemi kurulumu sonrası yapmamız gereken bir kaç işlemimiz vardır. Bunların arasında en önceliklileri. Ankartın, ekran kartının varsa ses kartı gibi parçaların cdlerininden kurulum yapmamız.

Başlangıç olarak anakart ve ekran kartını sırayla takmalısınız. Hiç bir zorluğu yoktur çünkü driver kısmında makinanıza yüklenmesi gerekenler bir liste halinede auto olarak karşınıza gelir. Peki bu driverların tamamnı yüklediğimizi nerden bileceğiz. Bilgisayarıma sağ tıklıyoruz özellikler dediğimizde aşağıdaki gibi bir resim gelcek. Donanım sekmesini seçip aygıt yöneticisini seçiyoruz. Açılan pencerede Sarı ünlem işareti içeren yerleri görüyorsanız bunalrın driverlerı yüklenmemiş demektir.

yakalama1gt8

Bu resimde sorunsuz tüm donanım aygıtları sorunsuz yüklenmiş.

İşletim sistemi kurulumundan sonra yapmanız gerekenler arasında bence kesinlikle SP2 yi makinanıza kurmanız.