Arama


vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
16 Mart 2007       Mesaj #47
vain - avatarı
Ziyaretçi
Kalifornia'da Kök Hücre Araştırmalarını Referandumla Kabul Etti
Amerika'nın Kalifornia eyaletinde son seçimlerde %59'a karşı %41 oyla kök hücre araştırmalarına 3 milyar dolar ayrılması kabul edildi.
Bush hükümetinin kök hücre araştırmalarını mevcut hücre dizileriyle kısıtlaması ve yeni hücre dizileri elde edilmesi için devlet kaynaklarının kullanılmasını engellemesinden bu yana (Ağustos 2001'den beri) ABD'de ilk kez bir eyalet konuyla ilgili referanduma giderek, kaynaklarının kök hücre araştırmalarına ayrılmasını onayladı.
Bundan sonra Kaliforniya eyaletinde kök hücre araştırmalarının gelişmesinde rol oynayacak altyapı, inşaat ve biyoteknoloji firmalarının önemli atılımlar yapması bekleniyor. Dolayısıyla 3 milyar dolarlık kaynak, hem kök hücre konusunda önemli atılımlara, hem de oluşturulacak bilimsel alt yapı daha başka bilimsel gelişmelere zemin oluşturabilecek.

Beyazkarıncalar bioyakıt üretmeye yarayabiliyor

Rio de Janerio (AA) - BM Çevre Programı (PNEU) Başkanı Achim Steiner, beyazkarıncaların (termit) bioyakıt üretmeye yarayabildiklerini söyledi.

Achim Steinmer, beyazkarıncaların, organik atıkları, ethanol üretiminde kullanılmak üzere şekere etkili ve ekonomik bir biçimde dönüştürebilen bakteriler bulundurduklarını belirtti.

Steiner, ABD'nin yenilenebilir enerjiye milyar dolarlar yatırdığını, bu miktarın bir kısmının beyazkarıncılara ayrıldığını kaydetti.

Steiner, Kenya'da tropik bölgelerde yaşayan böcekleri inceleyen laboratuvarlarda buna benzer araştırmaların yapıldığını da sözlerine ekledi
Son düzenleyen vain; 16 Mart 2007 21:08 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi