Arama

Hikayeler ve Öyküler -2- - Tek Mesaj #428

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Mart 2007       Mesaj #428
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Midye Kabuğu Krallığı


Kalbimin ritmine eşlik eden güvercinlerin kanat seslerine kandım. Havalanan heyecanımın birbirine çarpan logaritmik değerini, rıhtım önünde dal arayan fırtınanın baskısına direnen gül bilebilir? Sosyal beceri ve davranışlar; ortalıkta aylak aylak gezinen kalemsiz ve selamsız ruhlara yaklaşmakla birlikte, sırf bunun için gereğinden fazla özveri, sevgi ve şefkat duygularımı da zamansız törpüleyebilir. Bunu denizin hırçınlığı görünce anladım.

Güle yaklaşmak, insanın kendisine yaklaşmasından kolay değildir?

Unutkanlığım kendine gelerek, unuttuğum iki sözcüğü gül dikenlerinden ayırdı. Ellerim kızıl çizikler içinde. Üzerine güz ağırlığı çöken çınar yaprağının, örttüğü saklı diğer iki sözcüğü avuçlarıma alarak göğsüme yapıştırdım. Alesta! Yüzümde buz mavisi denizin merhabası gezinirken, aklımdan kor merdivenle ayaklarıma inen ve şehrin kalabalığına karışan gecenin, çıkmaza düşecek kaçışını serçeler gibi yabancı gözlerle izliyorum.

Güneşin sızdığı yerde gece şüphelere gizlidir.

Gerçekle düş arasında yırtılan giysilerim, açığa çıkan dilenci görüntümü, suyun aynasına düşürüyor. Bu kadar düşkün olmalı mıyım suya? Hayır ama denize bakarak kendine aşık olan Narcissus’un besili martılarıyla göz göze gelmeliyim.Gözgöze! Birisi bunlara su aynasında aynı görüntünün tekrar olmayacağını anlatmalı değil mi?

Duygularım önce çıplaktı. Düşle düşman arasında açığa çıkınca üşüdü ve giyindi. Gerçeğin olduğu yerde biliyorum hayâl fanteziden ibarettir alesta!

İz üstüne ayak basılır mı?. Basmakta sakınca yoktur da gittiğin yönü bilerek ize basmak; öncü gideni takip etmek demektir. İnci Krallığını bulsanız bile sizden önce mutlaka varan olmuştur. Midye Kabuğu Krallığına giden yol, düşüm o ki; bu kumsaldan geçiyor. Düş olan yerde ayak izi olmayacağına göre, ilk adımı hemen atabilirim?

Adımlarımın ritmine eşlik eden aşkın sesi. Kumsala, kısa aralıklarla gömülen eşkali bozuk gizli korkularımın birbirine çarpan çarpık ezgisini, meraklı yeşil gözlerinde sitemler gizleyen, hangi zor kadın bilebilir? Yazgısına şuursuz direnen sıra dışı sevgi; aşkın sıradan davranış bozukluğudur. Tedavi edilmez ise her kalbi ölümsüz de kılabilir. Aşka yaklaşmak, insanın kendisine yaklaşmasından daha kolay değildir alesta!

Alevin benliği sardığı yerde; ne yapsak gözlere söz gizlidir.

İşte geldim! İşte geldim!

İstilacı dalgalar geri çekiliyor. Hayâl ile düş arasında siyah bir zaman ki; bu uzaklığa sadece son adım ulaşabilir.Şu an kumsaldan çıkarak Midye Kabuğu Krallığının ortasında buluyorum kendimi.

Hayat avuntum, kral ölmemiş hayâl. Aşk alesta, hangi midyenin beyaz kabuğunda saklıdır?