Arama

Hikayeler ve Öyküler -2- - Tek Mesaj #430

tikkymelike - avatarı
tikkymelike
Ziyaretçi
19 Mart 2007       Mesaj #430
tikkymelike - avatarı
Ziyaretçi

fleur7nc4
GERÇEK DOST
Babanın biri evladının arkadaşlık yaptığı kişlerin gerçek dost olmadığını sürekli oğluna söyler ama oğlu onu dinlemez ve karşı çıkar hayır baba onlar benim en iyi dostlarım der baba peki der o zaman onların gerçek dost olup olmadığını test edelim der;git bizim koyunlardan birini kes ve parçala sonra onları bir çuvala koy ve gel der.Oğlu gider babasının dediğni yapar ve getirir sonra babası der ki şimdi bu çuvalı al ve dostlarına götür ve ben birisini öldürdüm ve bu çuvalın içine koydum diyerek yardım iste der,Eğer gerçek dostun olup olmadığını görmek istiyorsan dediğimi yap der,oğlu gider dostlarından birinin kapısını çalar ve ben birisini öldürdüm ve bu çuvala koydum saklamak için bana yardım et der ama dostu hayır git benden uzak dur başımı belaya sokma der ve kovar daha sonra ikinci dostuna gider ama aynı yanıtı alır ve diğerleride aynı tepkişyi verince babasının yanına gelir ve haklıymışsın baba onlar gerçek dostum değilmiş hiç biri yardım etmek istemedi der.Babası sana demiştim der,sonra der ki şimdi git felanca kişiyi bul ve selamımı söyle,aynı şeyi ondan iste der.Oğlu gider adamı bulur ve aynı şeyi söyleyip yardım ister,adam gel bakalım derken kendi evinin arka bahçesine götürür ve orda bir çukur kazarak çuvalı çukura gömer sonra bütün bahçeye laleler eker ve arka bahçe tam bir lale bahçesi olur.Oğlan gelir ve olan biteni babasına anlatır,tamam şimdi yine git ve aynı adamı bul herkesin içinde olmadık hareketi yap ve bir de tokat at demiş oğlu şaşırmış,ama nasıl olur o bize yardım etti ama der.Babası sen dediğimi yap,oğlu gider adamı bulur ve herkesin içinde olmadık hareketi yapar ve bir de adama tokat atar.Adam gence şöyle bir bakar ve der ki;oğlum babana selam söyle ben bir tokata lale bahçesini bozacak adam değilim der.
Alıntıdır
fleur7nc4