Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Aralık 2005       Mesaj #185
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ilhanbaykan adlı kullanıcıdan alıntı

Bilgisayarda donma var çözüm arıyorum Pentium.ııı.500 olan 64 ekran kartım olan bilgisayarım var benim sorunum sık sık takılması 10 15 veya 30 dakika aralıklarla takılıyor sorunun ne ldugunu nasıl çözebilirim ne yapmam lazım çare arıyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür edrim herkese kolay gelsin teşekkürler

Önce neden donuyor diyeceğinize :..."şunu billhasa yaptığım vakit donuyor" dese idiniz sorunuza daha açıklayıcı olurduk :..verdiğiniz bilgiye dayanarak muhtemelen win98 kullanıyor olmalısınız :.. donma anında ctrl+alt+delete kominasyonunu kullanarak "görev yöneticisi"ni ekrana çağırın orda da göreceğiniz üzere donmaya neden olan programın karşısında "yanıt vermiyor" yazısını göreceksiniz :.. buna neden bilgisayar bileşenleriniz zayıflamıştır :...başka bir deyişle muhtemelen hard diskinizde bir problem var veya işletim sisteminizde zira örnek olarak bir programı çağırdığınız zaman veya program penceresini kapamak isteseniz ilk çağırma tamamlanmamış olduğundan ikinci işleme zaman tanımamış olursunuz tüm bunlara neden sistem komutlara uyması için süratle hareket eder siz fark etmesiniz ta ki bileşenlerin gücü zayfılayıncaya kadar veya sistem aradığını bulamasa bu şekil donmalara neden olur :...ya ekrana çağırdığınız yönetici araç ile o ne ise durdurun, mümkünse güzel düzgün bir format atın yeni sistem kayıdı verin düzelmesse süratle makinayı yükseltin (upload) p3 olduğuna göre de ekonomik durumunuza bağlı olarak ileri düzey gelecek 4 yıl idare edecek şekilde p4 yükseltmesi yapmanızda fayda görürüm :...aksi sizi sinir etmekten öteye geçmez > kolay gelsin