Arama

Din Nedir? - Tek Mesaj #7

HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
23 Mart 2007       Mesaj #7
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY

DİN NEDİR?


Din; İnsanın insana emniyetini, insanların birbirlerine güvencini, insanların birbirlerine Allah korkusuyla beraber bağlanmalarını, insanların birbirlerine Allah için hürmet etmelerini, Allah’ın emirlerini tutup, yasaklarından kaçmalarını,insanların birbirlerini sevmelerini,insanın kendi mevcudiyetindeki büyüklüğü başka bir varlığa bağlamadan, Allah’ın büyüklüğünü kendi vücudunun dahilindeki büyüklükten bulabilmesini sağlayan ilahi kaideler bütünüdür.

Din; doğrudan doğruya Rab ile kul arasındaki bağlılık demektir. Allah ile kulun birbirine bağlılığını, sıfat olarak kendi insanlık büyüklüğünü anlayıp o sıfatı göstermesini, özden yaşayıp özden yaşatmasını sağlayan kuruma din denir.

İslamiyet; İnsanın her nefesinin Rabbı tarafından alındığını ve her nefesiyle kendisinin hayat bulduğunu idrak ederek bütün fiillerini Rabbının emrine teslim etmesine de İslamiyet denir.

Din, insanı yaratılışınca yaşatan ilahi kanunlar bütünüdür. İnsanı diğer mahluklardan ayıran insanlık gereklerinin toplu adına din kaideleri denir.

En dindar insan haysiyet, namus ,mertlik ve şeref gibi mukaddes değerlere en çok değer verendir. Dindar insan ince hassas ve zarif olur. Dindar insan geniş görüşlü , ferah yürekli ,kalbi sevgi ile dolu , bağışlayıcı, engin ve mütevazidir. Dindar insan uyanık ayık , aldanmayan, aldatmayandır. Dindar insanın her hali , her hareketi iç açıcıdır. Gerçek dindar insanla muhatap olanlar kalbi hoşnutlukla ayrılırlar. Dindar insan samimi , içten, candan olur. Dindar insan elindeki maddi manevi imkanlarını başkalarıyla paylaşır ,dindar insan ayıpları örter , gördüğü kusurları kendinde düzeltir, beğenimli ve gayret vericidir.

Dindar insan hiçbir kimseden hiçbir sahada bir şey beklemeyen, özendiği ahlak ve fazileti her zaman kendi gösterendir. Dindar insan hayatını doğruluk üzerine bina etmek için büyük bir ciddiyet içinde yaşayandır
Son düzenleyen _Yağmur_; 9 Mayıs 2017 12:48
Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...