Acaba
Nereden başlasam acaba yazmaya
Anlam veremediğim şeylerden mi
Gizli kapaklı yerlerden mi
Bu ne çıkılmaz bir yokuş
Bu nasıl bir değiş tokuş
Kapılmışım yüreğimin akışına
Bir sağa bir sola gidiyorum
Arayıp bulamadığım karanlığın çıkışına
Düşe kalka ilerliyorum...
Bilmediklerim çıkıyor karşıma
Fırtınalar fink atıyor
Kara bulutlar çıkın karşıma
İçimde bir ölü yatıyor
Son hamlenizi yapın sıra bana gelecek
Şah damarlarınızdan vuracağım sizi
Bu karamsarlığım bir gün bitecek
İşte ben burada dimdik duracağım
KKTC - 16.07.2004
Kemal Baş
Acı
Bu ses,
Bu ses hiç yabancı değil aslında
Biraz acı, biraz kırgın
Ama gururlu
Ama yenilmemiş.
Neden?
Neden sevgi mağlup.
Bir insan neden geleceğe bakar
Kırgın duygular
Ve o nemli gozlerle.
Öğreneceğim çok şey var hayattan,
Ama acı çekerek,
Ama ağlayarak...
Hasan Aydemir Acıyım
Ben taptaze, yemyeşil bir zakkum ağacıyım!
Yapraklarım güzel de, ağı gibi acıyım!..
Haziran 1993 Ali Tosmer O VE BEN
Sana kosuyorum bir vapur icinde Olmemek,delirmemek icin... Yasamak;butun adetlerden uzak Yasamak... Hayir degil,degil sicak Dudaklarinin hatirasi Degil saclarinin kokusu Hicbiri degil, Dunyada buyuk firtinanin koptugu boyle gunlerde Ben onsuz edemem Eli elimin icinde olmali, Gozlerine bakmaliyim Sesini isitmeliyim Beraber yemek yemeliyiz, Ara sira gulmeliyiz Yapamam,onsuz edemem. Bana su, bana ekmek,bana zehir; Bana tad,bana uyku Gibi gelen cirkin kizim Sensiz edemem. Sait Faik Abasiyanik Sen Seni bilmeden kalbin sana susamis
Seni görmeden gözüm seni ararmis
Ruhum sonsuza dek sana adanmis
Mendilimdeki kan gözyaslarimmis
Akil isi deyil, Dünyam kararmis
Melekler bile, acima susarmis
Kadehle Bendim acimi yasarmis
Bülbüller dahi halime Sasarmis
Seni aglamakli gözum ve gözyaslarim
Sen nerdesin, herseyi senin düsünle baslarim
Sen, Sen, Sen hep Sen ve yine Sen
Seni Seviyorum,
Seni sensiz yasamak istemiyorum Erkan Acıkgöz Sabir Kimseye anlatma derdini Sirini acma ona buna Onunda dostu vardir Oda soeyler dostuna Icinde sakla sevgini Sakin aciga vurma Itimat etme kimseye Reklam olursun dillere Hayat bildigin gibi degil Pembe goeruenuer insana Sakin o renklere aldanip Herkesi kendin gibi sanma Hasan Acinal Sen elimden tutunca
Sen elimden tutunca Deniz basardi icimi Sen elimden tutunca,yuregim Yesil yosunlara takilip gunlerce Dip akintilarinin pesi sira gitmek isterdi Gunlerce,gozbebeklerini tutusturan o gizli alevin kaynagini sorardim kendime.Geceler boyu yolumu arardim zor ve asilmaz tepelerde.Sonra isiklar soner, sonra yildizlar duserdi icimdeki serin gollere.Sen elimden tutunca ben miydim,yoksa bir baskasi yuruyen seninle... Dalgalara ve ruzgara basmadan yuruyen. Sen elimden tutunca Bir mavilik cokerdi gozlerime Sonra tum denizler cekilir Bir orman ugultularla sarsilir Bir guvercin surusu havalanirdi Kis burumus yuregimden Sen tutunca ellerimden Avlunun beyaz taslarina dokulurdu Kizil yapraklari bir cinarin Ve ben gunlerce O yapraklara gomulup olmek isterdim. Panjurlari acik kalmis eski evler gibiydik Ruzgarda carpan,basibos ve urkek Sen elimden tutunca Kayalari delip cikardi bir cicek. Sen elimden tutunca Yolculuk basardi icimi Kulrengi bulutlara takilip gunlerce... Tugrul TanyolADAK Sitem
Onde zeytin agaclari arkasinda yar Sene 1946 Mevsim Sonbahar Onde zeytin agaclari neyleyim neyleyim Dallari neyleyim. Yar yoluna dokulmedik dilleri neyleyim. Yar yar ! Seni kara sapli bicak gibi sineme sapladilar Degirmen misali doner basim Sevda degil bu bir hisim Gel gor beni darmadigin Tel tel cozulup kalmisim. Yar yar Canimin cekirdeginde dikenBirisi Birsey var aramizda Senin bakisindan belli Benim yanan yuzumden Daliveriyoruz arada bir Ikimiz de ayni seyi dusunuyoruz belki Guluserek basliyoruz soze Birsey var aramizda Onu buldukca kaybediyoruz isteyerek Fakat ne kadar saklasak nafile Birsey var aramizda Senin gozlerinde isildiyor; Benim dilimin ucunda!.. Nihat Ulvi Akgun ARIYORUM!!!! YURUYORUM YOLLARDA KENDIMLEN BEN BAKIYORUM ETRAFIMA KIM VAR DIYE SEVGI ARIYORUM BU YASIMDA SESSIZ VEDE YANLIZ AYRILIK CANLARI CALIYOR KULAKLARIMA BU ISSIZ YOLDA SOKAK LAMBASI BILE YOLU GÖSTERMIYOR KALDIRIM TASLARI BILE KUSMUS BANA SENI ISTIYORUM AMA NAFILE NEREDESIN BE GUZELIM,SEN ORADA BEN ISE BULUNMAYAN BIR ADRESTE BIR GUN GELECEKKI SEN VE BEN VAKTIN GECTIGI ZAMANLARI BU SAHILDE ARARKEN NE YAZIK VAKIT GEC AMACOK GEC SUNU UNUTMA SEVDIGIM SEN HER ZAMAN VARSIN BEN YOK OLSAM BILE
TUFAN AKOL Deli Kizin Türküsü
Sana buyuk caddelerin birinde rastlasam Elimi uzatsam tutsam gotursem Gozlerine baksam gozlerine konusmasak Anlasan Elimi uzatsam tutamasam Olanca sevgimi yalnizligimi Dusunsem hayir dusunmesem Senin hic haberin olmasa Senin hic haberin olmaz ki Baslar biter kendi kendine o turku Yagmur yagar akasyalar islanir Bulutlar ucusur geceleyin Ben yagmura deli buluta deli Bir buyuk oyun yasamak dedigin Beni ya sevmeli ya oldurmeli Yitirmeli buyuk yollarin birinde ne varsa Bocekler gibi baslamali yeniden Bu Allahsiz bu yagmur islemez karanlikta Yan garipligine yurek yan Gitti giden Gulten Akin