Alıntı
Teknixs adlı kullanıcıdan alıntı Bad Sector: Tamir edilemeyen bozuk kümelerdir ! ! ! Hardiskinizde fiziksel hasarlardan, aşırı ısınmadan, çarpmalardan ve uzun süreli kullanımdan doğar ve her hardiskte er yada geç oluşur. BadSector oluşumunun asla önüne geçemezsiniz. İnsanın ölmesi gibi doğal bir olaydır yani; şimdi Bad sectorler tamir edilemez ama işaretlenerek hardisk içinde bu kümelerin kullanılması (yani bad sector 'lü kümeye veri yazılması)engellenerek çözüme kavuşturulabilir. Bunun için yukarıda yazdığım Disk Denetimini çalıştırmanız yada Harddisk üreticilerinin kendilerinin sitelerinden bedava olarak yayınladığı programları kullanabilirsiniz. Aşağıya en yaygın kullanılan H.D.D. markalarının sitelerinin adreslerini veriyorum. Site içerisinden Download, Support v.b bölümlerden Harddisk Recovery Tool yada Hard Disk Diagnostic v.b ibareler Hdd ler içni yazılmış bölümleri tarayan Bad sector leri bulan yazılımların olduğu yerlerdir.
Örneğin:
Maxtor marka hdd ler için: Maxtor Maxboost veya Maxtor Powermax; yazılımlarını kullanacaksınız.
Seagate marka hdd ler için: Seagate SeaTools , yazılımını kullanıcaksınız.
Zaten sizden harddiskinizin modelini istiyecektir modelini yazdığınızda karşınıza çıkan menüyü gezerek bu yazılımlara ulaşabilirsiniz...
Seagate
www.seagate.com/
Maxtor
www.maxtor.com/
Western Dijital
http://www.westerndigital.com/
Not: Seagate Maxtor'u satın aldığı için Maxtor'un sitesi artık aynı siteye yönleniyor...
tabiki. tamirden kastım adresini verdiğin bu sitedeki programlarla oluşmuş bad sectorlü alanı işaretler vs vs. bad sector oluşmuş bir HDD yi bölümler oluşturarak kullanmamız mümkün fakat kimsenin uğraşacağını sanmam bu yüzden verileri yedekleyip yeni bir HDD almak en mantıklısı.
Bu kullandığınız programlardan sonra HDD yi formatlarsanız yine sorun yaşarsınız.
Yanlız sutgirlin karşılaştığı sorun bana kalırsa tamamen kullanıcı problemidir. Öyle HDD de badsectör var deyip telaşa sokmamak gerek kimseyi.
Alıntı
sutgirl adlı kullanıcıdan alıntı teknixs teşekkürler yanlız
bana ayrıntı lazım öğrenmek için. yani çapraz bağlantı oldugunda bile muhakkak bir giriş yontemi vardır . sorun bad sector deil ,yeni alınmış bir hdd de bile beklemeden kapatırsan yanni kapanma tuşundan elini cekmeden ikinci acılısta bu hataları veriyor yardımın için cok saol
Şöyle söyliyeyim genellikle bunlar elektirik kesintilerinden, resetlemelerden vs. sonra karşılasılan durumlardır. Yani makinanızı kapatırken standarlara uygun şekilde kapatmanız daha az sorun yaşamanız demektir.