Öğretmenlerin şüphesi, küçük kıza yapılan korkunç tacizi ortaya çıkardı!
Metin Bolat
Konya’da 13 yaşındaki kız çocuğunun dedesi ile ağabeyinin arkadaşları tarafından cinsel tacize uğradığı, olayı da eğitim gördüğü okuldaki öğretmenlerinin ortaya çıkardığı ileri sürüldü.
Anne A.K. (36), kızıyla ifade vermek üzere geldiği Konya Adliyesi’nde AA muhabirine, 13 yaşındaki kızı H.K’nin kendi halinde içine kapanık ilköğretim 5. sınıf öğrencisi olduğunu söyledi. A.K, kızının 75 yaşındaki kayınpederi ile 15 yaşındaki ağabeyinin arkadaşlarının cinsel tacizine uğradığını öne süren A.K, şöyle dedi:
"Kızımın anlattıklarına göre, öz dedesi olan kayınpederim, 13 yaşındaki torununa cinsel tacizin yanı sıra tecavüze kalkıştı. Eşime durumu ilettiğimde babasının böyle birşey yapmayacağını söyledi. Bu duruma kayıtsız kalmam mümkün olamazdı. Ayrıca 15 yaşındaki oğlumun da kızımı 5 YTL karşılığında arkadaşlarına elle taciz yaptırdığını öğrendim. Oğlum, arkadaşlarına ’3 kardeşim var. Paraya ihtiyacımız var’ diyerek 5 YTL karşılığında elle tacize göz yummuş." A.K, birkaç ay süren cinsel taciz olayının kızının durumundan şüphelenen ve ağabeyinin arkadaşlarıyla görüşen öğretmenleri tarafından ortaya çıkarıldığını belirterek, "Öğretmenleri beni çağırdı ve durumu anlattı. Kızım, bizden korktuğu için yaşadıklarını bir türlü bizlere anlatamamış" dedi.
Olayı öğrendikten sonra hemen karakola giderek kızına cinsel tacizde bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden A.K. şunları söyledi:
"Kızım, Konya Numune Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünde bakire çıktı, ancak kontrolde tecavüz girişimde bulunulduğu belirlendi. Kızımın hayatını kurtarmak istiyorum. Dedesi ve oğlum da dahil suçluların cezasını çekmesini istiyorum." Anne A.K, kızının kendisine, ağabeyinin arkadaşları ile bir evde filmi izlerken kendisini soyduklarını ve elle tacizde bulunduklarını anlattığını söyledi.
Bu arada, olayla ilgili 13 yaşındaki kızın dedesinin gözaltına alındığı, ağabeyi ile bazı arkadaşlarının Çocuk Şubesine götürülerek ifadelerine başvurulduğu bildirildi.
Tecavüze uğrayan küçük kız korumaya alındı!
Zafer Akpınar
Konya’da 13 yaşındaki bir kız, sürekli gittiği internet kafede tanıştığı bir kişinin cinsel istismarına maruz kalırken, bu kişinin arkadaşının da tecavüzüne uğradı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 13 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi bir kız, sürekli gittiği internet kafenin çalışanı M.A (17) ile arkadaşlık kurdu.
M.A, bir süre sonra kızı, kafeye gelen diğer bir arkadaşı G.T. (19) ile tanıştırdı.
Bir süre sonra M.A, küçük kız arkadaşıyla hiç yalnız kalamadığını belirterek, arkadaşı G.T’den kendilerine ev bulmasını istedi. Bir lokantada çalışan G.T, bu talebe karşılık patronunun evini ayarlayıp anahtarı M.A’ya verdi.
BİRİNİN TUTTUĞU, DİĞERİNİN TECAVÜZ ETTİĞİ İDDİASI
Eve giden 13 yaşındaki kızın, bir süredir arkadaşlık yaptığı M.A ile kendi isteğiyle birlikte olduğu belirtildi. İlişki sırasında aniden eve gelen ve kız ile M.A’yı uygunsuz yakalayan G.T’nin, 13 yaşındaki kızla kendisinin de birlikte olmak istediğini ilettiği iddia edildi.
Kızın buna tepki göstermesine karşın M.A tarafından elleri tutulan küçük kıza aynı evde, G.T’nin zorla tecavüz ettiği öne sürüldü.
Küçük kızın, olayla ilgili "M.A ile kendi isteğiyle birlikte olduğunu, eve gelen G.T’nin zorla tecavüz ettiğini M.A’nın da bu sırada kendisini tuttuğunu" söylediği öğrenildi.
M.A, "cinsel istismar", G.T. ise "tecavüz" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Öte yandan, 13 yaşındaki kız, ailesinin olayla ilgili büyük panik yaşaması nedeniyle savcılık emriyle Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Yurduna gönderilerek, koruma altına alındı.
Eşinden ayrılıp pavyonda çalışan kadına kardeşinden bıçaklı saldırı!
Adana'da, eşinden bir süre önce ayrılan 2 çocuk annesi genç kadın, pavyonda çalıştığı gerekçesiyle ağabeyi tarafından bıçaklandı.
Alınan bilgiye göre, Yeşilyurt mahallesinde 128. sokakta, eşinden ayrıldıktan sonra 2 çocuğuyla yaşayan Güler A. (22) ile kendisini memleketi Bolu'ya götürmek isteyen ağabeyi Burhan G. arasında tartışma çıktı.
Kızkardeşinin, eşinden ayrıldıktan sonra pavyonda çalışarak namuslarını lekelediğini savunan ağabey Burhan G., bıçakla Güler A.'yı vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı.
Güler A. ile bir süredir tanışan ve evlenmek için ailesinden izin isteyen Kenan U.'nun (24) ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Burhan G.'yi suç aletiyle birlikte yakaladı.
Hastaneye kaldırılan Güler A.'ya refakat eden Kenan U., gazetecilere yaptığı açıklamada, genç kadının, eşinden ayrıldıktan sonra Hatay'a giderek pavyonlarda çalıştığını, ancak buradan bir süre sonra ayrılarak Adana'ya yerleştiğini anlattı.
Ağabeylerinin genç kadını sürekli tehdit ettiğini ileri süren Kenan U., ''Son olarak Adana'ya gelen ağabeyi Güler'i Bolu'ya götürmek istediğini söyledi. Ben ise hem çocukların geleceği hem de Güler'i koruyabilmek için onunla evlenmek istediğimi söyledim. Ancak kabul etmediler. Güler, sürekli (beni Bolu'da öldürecekler) diyerek ağlıyordu'' dedi.
Ameliyata alınan Güler A.'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.