Arama

İlker İnanoğlu - Tek Mesaj #1

KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
4 Nisan 2007       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!

İlker İnanoğlu

Ad:  İlker İnanoğlu.jpg
Gösterim: 2312
Boyut:  53.0 KB

1965 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Filiz Akın, babası yönetmen – yapımcı Türker İnanoğlu olan küçük İlker yürümeye ve konuşmaya başlayınca soluğu setlerde aldı.

Türk sinemasının ünlüleri İlker’in yakın dostları oldu, onların kucağında büyüdü.

Sinemamıza İlker İnanoğlu adında yeni bir çocuk yıldız kazandıran Yumurcak filmi, Türk sinemasında bir çığır açmıştır… Daha önceki yıllarda Zeynep Değirmencioğlu (Ayşecik), Parla Şenol gibi kız çocuklarının kahraman oldukları filmler büyük ilgi toplamışlardı. İlker İnanoğlu’nun oynadığı Yumurcak filmi ise, Türk sinemasına ilk kez bir erkek çocuk yıldız kazandırmıştır.

Antalya Film Festivalinde “En iyi Çocuk Oyuncu” ödülünü kazandı.

Yumurcak filmleriyle ünlenen İlker İnanoğlu’nu daha sonra ülkede artan terör eylemleri üzerine babası İsviçre’nin Cenevre şehrindeki Leman Koleji’ne kaydettirdi.

1986 yılında, Türkiye’ye gelen ve babasıyla çalışmaya başlayan İlker, Biricik adlı bir kızla tanıştı. Uzun bir flört döneminden sonra Biricik ile evlendi.ama mutluluğu uzun sürmedi.1986 yılında evlendiği eşinden 1988’de ayrıldı.

İlker İnanoğlu Amerika’da sinema mastırını yapmak için gittiği LosAngelas’ta tanışıp evlendiği Amerikalı eşi Chloe’den bir oğlu oldu. Adını amcasının adını “Berker” koydular.

Daha sonra çeşitli televizyon yapımlarında rol aldı.

Evlilikleri :
1.evliliği : İlker İnanoğlu, 1986 yılınd
a Biricik Suden‘le evlendi. 1988 yılında boşandı.
2.evliliği : Los Angeles’ta sinema mastırı yaparken Hollywood ünlülerinin kuaförü Amerikan eşi Chole ile evlendi. Berker (d.1996) adında bir oğlu oldu. Boşandılar.
3.evliliği : 2006 şubatında Yeşim Salkım ile evlendi ancak bu evlilik de uzun sürmedi, Şubat 2007 de boşandı.
4.evliliği: Aralık 2011 tarihinde tanıştığı Zeynep Mutlu ile 2013 ayında ABD Miami'de evlendi. 2017 Ocak ayında boşanma kararı aldı.

Bknz.>>
Türker İnanoğlu
İlker İnanoğlu
Son düzenleyen _Yağmur_; 29 Nisan 2017 15:19
Gerçekçi ol imkansızı iste...