Arama


evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
4 Nisan 2007       Mesaj #53
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
TÜRK MÜHENDİSLERDEN İNTERNET ANTİKORU

internet

MERSİN -
Veli Gürgah -
Mersin'de bilişimci 3 Türk mühendisin "Ağ güvenliği ve ağ yönetimi" üzerine geliştirdiği "Antikor" sistemi, işletmelerin bilgisayar sistemlerini güvence altına alıyor.
Bilgisayar Mühendisleri Kutluhan Kibrit (36) ile Nasır Can Kırık (25) ve Elektrik Elektronik Mühendisi Özkan Kırık'ın (24), Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne (TeknoScope) "Antikor Projesi" ile başvurarak geliştirdikleri sistem sayesinde, bilişim sektöründe yurt dışına bağımlılığın azaltılması hedefleniyor.
Üretici şirketin genel müdürü Özkan Kırık, ürettikleri sistem ile savunmasız haldeki işletmelerin bilişim güvenliği ihtiyacına cevap veren ve ağ yönetimi sağlayan bir ürün ortaya koyduklarını söyledi.
Sistemin şu anda bir çok kurum ve kuruluşta kullanılmaya başlandığını ifade eden Kırık, "Antikor antivirüs geçidi, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) için geliştirilen ve internet hattının önüne monte edilerek ağda bulunan bilgisayarları internet ortamından gelen saldırılara karşı koruyan bir cihaz" diye konuştu.

a.a.