Arama

Hikayeler ve Öyküler -2- - Tek Mesaj #566

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Nisan 2007       Mesaj #566
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu Bir Fil Heykeli

durmadan durmayı öğrendim,
adına ''Sabır'' diyorlar.

yolları kaldırımların mahremine bırakalımda hayata koyulalım.heykeller çoğaldı bu sıralar farkında msınız?boyacı telaşına düşmüş kadınların heykeli-muhtemelen heykeltıraşları aileleridir-,namazı mekruh girdabına düşürmeden
eda madalyasına aday olmaya çalışan insanlarımız ya da bilmiyorum işte bir kalın kalçalı kedi heykeli de olabilir.

bu bir fil heykeli için.

bir şehirde ikamet ediyorum hemen girişinde heykeller var.bir çocuk parkı edasında ama;anlamlandıran insan olunca neler çıkacağını bilemezsiniz, o parktan.
heykellerin içinde başını öne eğmiş bir fil heykeli vardır.hortumu nerdeyse yere değecektir.hemen yanında bir okul -ilköğretim okulu- çocukların bağırışlarına aldırmaz,gözlerinin tam karşısında konar göçer çingeneler dediğimiz esmer insanlar konaklar.bir an medeniyeti unutma eğilimindeyken kendine gelir.bütün şenlikler, politik görüşler burada çığırtkanlaşır.ve propakandalara alet olan üç beş çocuk da görmemiş değil.görmüş,hemde alasından ve essahtan görmüş.
bir öğrenciyi gasp eden iki üç çocuğun üzüntüsünü duyup,yüz ifadelerindeki anatomiyi günlerce düşünmüş.belki toprak olmayı düşündü bilemiyoruz.
sonra dev ekranda izlediği hayattan; sağduyu çağrılarında bulunan insanların sözleri, kadınların en mahrem duygularını görmekten sıkıldığı anlarda bir şeyi öğrenir, durmadan durduğunu.herşeyin karşısında üç boyutlu yaşadıklarını kendisinin bir boyut bile olamadığını anlar.yalınlaşan duyguları bir hayli yıpratır kendini.
ve hala yıpranıyor.ama;enflasyon düşmekte ya biraz seviniyor.
yoncanın dört yapraklısını görmeyecek ama yapraklı bir yonca bulabilmenin umudunu yaşayacak sabırla.

içimdeki duyguların heykelini -çaresizim- yalnız yazıyla heykelleştirebilirim.
ama öğrendim ve yaşımdayım.

eee heykeller çoğalmış değil mi? en iyisi bir köy tutturmalı bir köy heykelini yaşamalı.bir resim kadar donuk yaşasanızda bir abidesiniz.

aman!! bir fil heykeli dikmeyin şehrinize yada içinize.en kötüsü kalın kalçalı bir kedi resmi, bilirsiniz aslandır o.