Temel arkadasina hakaret ettigi için yargilaniyomus, mahkemede kendisini savunmus:
-Yok hakim bey, ben kendusuna sadece hayvan dedim
-Iyi ya, hayvan demek hakaret degil mi?
-Ne demek hakim bey... Yanlis anlasiliyi... Insan kurnaz bir dilkidur. Kurnazlikta ileri gidersa kurttur, pek cesur ve heybetli olursa aslan, uysal olursa kuzi, korkak olursa tavsan, inatçi olursa esek, güzel sesli olursa bülbül... velhasili kelam, hakim bey, insan hiçbir zaman heyvanluktan kutulamaz.
Avrupa Birligi Dışişleri Bakanlarının bir araya geldiği Meis Adası'nda,Verhaugen, bakanlara bir öneri sunar:
- "Sayın bakanlar, son aday ülkeler olan Romanya,Bulgaristan ve Türkiye Dışişleri Bakanlarına birer soru yöneltelim ve soruların cevaplarını bilen bakanların ülkelerini gelecek sene AB'ye alalım, ne dersiniz?"
Öneri kabul edilir ve Verhaugen ilk sorusunu Romanya Dışişleri Bakanı'na yöneltir:
-"Sayın Bakan, Amerikalılar ilk atom bombasını kaç yılında kullandı lütfen söyler misiniz?"
-"1945 yılında."
Romanya alkışlarla Birliğe kabul edilir ve ikinci soru Bulgaristan Dışişleri Bakanı'na yöneltilir:
-"Sayın Bakan ilk atom bombası nereye atıldı, lütfen söyler misiniz?"
-"Hiroşima'ya atıldı."
Bulgaristan alkışlarla birliğe kabul edilir ve üçüncü soru Türkiye Dışişleri Bakanına yöneltilir.
-"Siz de lütfen Hiroşima'da kaç kişi öldü, ölenlerin isimlerini ve adreslerini söyler misiniz?"
Bir Amerikali, bir Ingiliz ve bir Irakli kahvede oturmus çay içiyorlarmis. Amerikali çayini bitirince bardagi havaya firlatmis,
silahini cikarip bardaga ates edip parcalamis
-"Bizde bardaklar o kadar ucuzdur ki biz Amerika'da ayni bardakla iki kere çay içmeyiz" demis.
Ingiliz de bunun üzerine çayini bitirip bardagi havaya firlatmis ve ates
ederek bardagi parçalamis
-"bizim Ingiliz kumsallarinda bardak yapacak cam için o kadar çok kumsal vardir ki, ayni bardakla iki kere çay içmeyiz" demis.
Bunun üzerine Irakli da buz gibi sogukkanli bir sekilde çayini bitirmis, bardagi havaya firlatmis, silahini çekip Amerikali ve Ingilizi vurup öldürmüs
-"Bagdat'ta bu Ingiliz ve Amerikalilardan o kadar çok var ki,biz ayni adamlarla iki kere çay içmeyiz.."
Adam barda gördügü güzel bir bayanla konusmanin yollarini ariyordu.Sonunda cesaretini toplayarak kiza yaklasti ve,
-"biraz konusabilir miyiz, acaba?" dedi.Kiz birden haykirdi:
-"Terbiyesiz! Ben senin bildigin kizlardan
degilim!"
Adam utancindan yerin dibine girmisti. Herkes ona bakiyordu. Gitti ve masasina oturdu.
Bir süre sonra kiz ona yaklasti.Gülümseyerek,
-"Az önceki olay için özür dilerim.Ben psikoloji ogrencisiyim ve utandirici durumlarda insanlarin nasil davrandiklarini inceliyordum." dedi.Adam avaz avaz bagirarak cevap verdi:
-"Ne? Gecesi 200 dolar mi? Deli misin sen
Hergün hastenenin önünden geçen adam bahçeden 16 16 16 diye sesler duyuyordur. bir gün merak eder ve bahçenin duvarına tırmanıp bahçenin içindeki delilere bakar tam bu sırada deliler bunu içeri çeker ve
-"17 17 17 .."
Son düzenleyen ChinaDoll; 23 Aralık 2005 20:14