Günün birin de bir kırmızı gül ve sarı gül varmış.Kırmızı gül ve sarı gül arkadaş olmaya karar vermişler ama arkadaş olmaları imkansızmış.Çünkü;Kırmızı gül SENİ SEVİYORUM,sarı gül ise AYRILIK demekmiş.Sarı gül ve kırmızı gülün hikayesi şöyle başlamış...
Bi gün bir kız ve erkek arkadaş olup birbirlerini sevmişler, o kadar birbirlerini sevmişler ki onların sevgisini ölüm bile ayıramazmış. Bir zaman sonra kız çok kötü bir hastalığa yakalanmış, hastalığın ismi ise AŞK KANSERİ imiş. Erkek kızı hastaneye götürmüş ve acı gerçekle yüz yüze gelmiş. Doktor kızın AŞK KANSERİ olduğunu ve iyileşmesinin olmadığını söylemiş. Tek bir yolu var oda ayrılmanız demiş. Erkekte hiç birşey anlamamış ve şüphelenmiş. Erkek ayrılırsam belki iyileşir demiş, sonra da kıza sarı gül yollamış. Kız o gün, o saat, o dakika, o saniye hemen yere düşüp bayılmış ve bir daha ayılmamış. Çünkü; ÖLMÜŞ...
Doktor ise çok üzülmüş kızın sevgilisini aramış ve doktor oğlana şöyle birşey söylemiş:
-"Aslında ben senin sevgiline kırmızı gül yollamanı beklerdim ama sen gittin de kırmızı gül yerine sarı gül yolladın."Oğlan;
-"Eee sen bana ayrılmanız gerekiyor demedin mi?" demiş. Doktor;
-"Eğer sen gerçekten o kızı sevseydin sarı gül yerine kırmızı gül yollardın ve kızın hastalığı ile mücadele edip sağlığına kavuştururdun!" demiş...