Arama

Hikayeler ve Öyküler -2- - Tek Mesaj #630

arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
11 Nisan 2007       Mesaj #630
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar sizlere Kendi yazdığım bir hikayeyi sunmak istiyorum .Bunu daha yeni yazdım umarım beğenirsiniz...

Akşamın üstüydü . Heyecanlıydı , hava soğuyordu hafiften. Elleri ile kollarını sıvazlıyordu. Gözleri hep aynı noktaya takılıydı . Sigara üstüne sigara yakıyor , her çay bardağı elinde kalıyor , soğuyordu içemeden. Ayağa kaltı şöyle bir etrafa bakındı umutsuzca bakıyordu etrafına. Denize yöneldi birden , ayakta volta atıyordu sürekli . Bir dalgalara doğru bir kıyıya doğru. Birden oturdu yine gözlerini aynı noktaya yönelti . Daldı gitti yine . Sanki birini bekliyordu ama telaşlıydı gelmeyecekmiş gibi hissediyordu sanki . Cebinden bir kağıt kalem çıkardı sonra genç . Bir şeyler yazdı üzerine .
Aradan bir saat kadar geçti halen genç oradaydı. Güneş batmak üzere , hava iyiyce bozuttu. Yağmur hafiften atıştırmaya başladı. Yavaş yvaş hızlandı yağmur . güneş tamamen battı . Gecenin karalında tek bir ışık vardı o da sigaranın ateşiydi. Ağlıyordu artık . Gelmeyecekti hissediyordu ama bir umut ! Bir umut vardı işte , ya gelirse … Yanından geçen çiftlere bakıyor bir ah çekiyordu . Elini cebine attı telefonunu çıkardı . Arayacaktı belli numarayı çeviriyordu . Evet evet arayacaktı . Ama durdu birden cebine koydu tekrar telefonu . Düşünmeye başladı . Tekrar çıkardı telefonu bu seferde mesaj yazıyordu . Belliydi ama yazıyor yazıyor bitmiyordu . Yazdıklarını olmadı diyip siliyor tekrar yazıyordu . Bir türlü bilemedi ne yazacağını . 1 saat kadar geçti aradan ama halen ne aradı ne de mesaj çekti ! Kimse kalmamıştı çevresinde ! Son umudu da bitti ! Gelmeyecekti ! Eve koyuldu göz yaşları arasında …
Gururluydu genç asla aramadı o gecenin sabahında çevip gitti oralardan . Biliyordu ki orada olsaydı onsuz asla yaşayamayacaktı . Ne yaptıysa onu tanıdığından beri , hep onun için yaptı .. İlk defa inanmıştı birisine bir güven duymuştu ama onda da yanlış yapmıştı …Ya aşktan anlamıyordu ya da sevemeyecek kadar beceriksizdi … Aslında biliyordu bunun cevabını , tek hatası çok sevmekti sadece … Gururuyla taşındı sabahından orada ..
Yeni bir hayata başladı ama hep geçmişe takıntılı yaşayarak başladı bu hayata … Keşkeler içinde geçirdi tüm hayatını . Hep o vardı işte hep o ! Unuttuğunu sanıyordu hep ama sadece sahoş olduğunda unuttuğundu farketti . Kendini tamamen içkiye verdi .. O yoktu ama onsuz yaşıyordu aşkı belki de bu daha güzeldi .. Bir gün meyhanede eski arkadaşı ile karşılaştı hal hatır derken laf lafı açtı ve o zamanlara , güzel ama sonu acı biten o günlere döndü … Gözlerini kıstı , titrek bir sesle onu sordu masumca . Keşke sormasaydı pişmandı ama çıkmıştı bir kez .. Arkadaşı durakladı hemen cevap vermedi lafı değiştirmeye çalıştı ama genç merak ediyordu onu tekrar sordu arkadaşına … Arkadaşı yere bakarak cevapdı …
- Dostum değiştirmeye çok uğraştım ama merak ediyorsun söyleyeyim o zaman .. O vefat etti! O akşam senin yanına gelecekmiş ancak bindiği taksi trafik kazası geçirki son cümlesi de haber verin ona haber verin olmuş ama kimse nerede buluşacağınızı bilmediği için haber veremedi sana …
Genç kahrolmuştu … Bir hiç uğruna bitmişti hayatı , aşkı … Tüm bu nefret bir yalanmış sadece gururuymuş .
Sabaha bir bilet alıp bekledi yere gitti oturdu yine aynı bankın üstüne , cebinden sigara paketini çıkardı içinde bir tane kalmıştı zaten aldı sigarayı ve yaktı , eline yine bir kağıt kalem çıkardı yazdı baya bir yazdı bu sefer … Kağıt kalemi bıraktı masanın üstüne sonra ve denize yürüdü durmadan denize … Sonrası ne oldu bilmiyorum tek bildiğim … Aşkta asla gurur yapmamak , gururlu değilde onurlu olmak önemli … Bunları biliyorum biliyorum çünkü o genç bendim …