Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
16:51, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 31 Ocak 2026 - 16:52
Arama
MaviKaranlık Forum
Hikayeler ve Öyküler -2-
-
Tek Mesaj #646
DEsssT16
Ziyaretçi
11 Nisan 2007
Ziyaretçi
Günlerden birgün diyelim...
Kırlangıcın biri,bir adama aşık olmuş.Ve adamın penceresinin önüne konup adama şöyle demiş : " Ben seni çok seviyorum, lütfen pencereyi açıp beni içeri al da birlikte yaşayalım"Adam
lmaz alamam..Sen bir kuşsun hiç, bir kuş adama aşık olur mu?..."Kırlangıç bir süre sonra tekrar gelmiş :" Lütfen pencereni açıp, beni içeri al.Birlikte yaşarız.Hem,ben sana dost ve arkadaş olurum.Canın da sıkılmaz , birlikte yaşar gideriz..."
Adam cümlesini yineleyerek:
" Olamaz, alamam...Git başımdan!"diye cevap vermiş.Zaman geçmiş ,sonbahar yaklaşmış.Kırlangıç üçüncü ve son defa penceresinin önüne konup,adama tekrar şöyle demiş : " Lütfen beni içeri al.Artık soğuklarda başladı,dışarıda kalamam.Biliyorsun, ben sıcak havalarda yaşayabilirim sadece... Beni içeri almazsan , başka sıcak ülkelere gitmek zorunda kalırım. Lütfen beni içeri al da, burada kalayım.Brilikte yemek yer , omzuna konar , seni neşelendirir , sana arkadaşlık ederim.Hem sen de benim gibi yalnızsın.."Adam :Git derhal başımdan!..Ben yalnız kalırım." demiş ve kuşu kovmuş.Kırlangıç da bu cevap üzerine,üzüntülü bir şekilde uçup ve uzaklara gitmiş.Adam,kırlangıç uzaklara gittikten sonra düşünmüş:
"Ben ne aptal,nekadar akılsız adamım ,nıye kırlangıçla berlikte kalmayı kabul etmedim?
Ne güzel birlikte kalırdık..." demiş kendi kendine.Çok pişman olmuş fakat iş işten geçmiş.Kendi kendine :"Nasıl olsa sıcaklar başlayınca, kırlabgıcım yıne gelir bende onu içeri alır birlikte mutlu bir hayat sürerim..."demiş.Ve penceresini sonuna kadar açıp beklemeye başlamış.Yazın gelmesiyle,kırlangıçlar da gelmeye başlamış.Ama onun kırlangıcı gelmemiş.Yazın sonuna kadar hiç penceresini kapatmadan,pencerenin başında beklemiş ama nafile .Kırlangıç yıne gelmemiş .Gelen kırlangıçlara sormuş,'kırlangıcı gören oldu mu? ' diye.Haber alamamış,kovduğu kırlangıçtan.Sonunda halini danışmak ve bilgi almak için , bir bilgeye gitmiş.Bilge kişiye olayı anlattıktan sonra, şöyle bir yanıtla karşılaşmış:
"KIRLANGIÇLARIN ÖMRÜ ALTI AYDIR. "
Hayatta bazı fırsatlar vardır,ömründe bir defa eline geçer ve değerlendiremezsen uçup gider.Hayatta bazı insanlar vardır,ömründe bir kez karşısına çıkar ve fark edemezsen, değerini bilemezsen,uçup gider.
Ve asla geri gelmezler...
Dikkatli olun...
Farkında olun...
Ve düşünün; acaba kaç kırlangıcı kovaladınız pencerenizden bugüne değin.....
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 16:52
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.