Yine günlerden bir gün yürürken Ankara'nın öğrenci mekanı Karanfil Sokakta,arkadaş muhabbetleri arasından geçip girdim metro kapısından eve gitmek üzere...
Ağlayan kızların sesleri geldi kulağıma bazen.'ben onu hala seviyorum' diye!Bazen de bir erkek ' salla gitsin ' diyen cinsten ' !
İkiside anlamsız gelmişti bana,değer vermeyenin ardından dökülen gözyaşı ;
diğeri ise değer verene yapılan dengesizlik...
En güzeli benimkiydi kardeşim AŞKTA ORTA YOLCULUK...
Metroyu beklerken gözüme ilişti bir tekerlekli sandalyeli kız...Upuzun simsiyah saçları vardı..Bembeyaz tenine ışık vurmuş etraftaki tüm insan silüetleri gözümde kapkaranlık olmuştu...
Gözgöze geldik başını öne eğdi..Başını öne eğdi,kalbime sanki bir bıçak değdi o an...Onca yarım yamalak aşk içinden geçip gelmiştim o metro durağına...Sanki o baş eğiş birşeylerimi tamamladı...
O an birde onun gözünden geçtim o Karanfil sokaktan...O kadar küçüldü ki gözümde o ağlayan kadın,ya da sevdiğini sallayan odun !
Sen en büyüksün kızım dedim niye eğdin başını...Eğdin başını öldürdün beni...
O an bilir miydi acaba ? Bana o bembeyaz elleriyle tekerinden ite ite gelseydi sandalyesini :
selam! benle çıkar mısın dese ? O an sevgilimi terkedebileceğimi !
Öylece bindik metroya,geçtim 'imkansız bu aşk' demek istercesine eğdiği başının tam karşısına oturdum...baktım doyasıya...ben baktım o eğdi başını..ben baktıkça o eğdi..eğdikçe onun gözünden baktım dünyaya dünya küçüldü...Dünya küçüldükçe aşk büyüdü,aşk büyüdükçe o silüet büyüdü gözümde...Metrodan indim aklımda o baş eğiş kaldı...Sevgiye-sevgiliye başkaldıranlara inat inen o güzel yüz...
O an bir telefon geldi zaten :
- Aşkım ! İzmir' e ne zaman geliyorsun?
- Yarın akşam hayatım...
- Yaaaaaaaa !! Şimdi geel.. sen hep böylesin..
...diye başlayıp ellerimin uyuşmasına kadar varacak şikayet cümlelerinin başlangıç noktası olan konuşma başlar öylece gider eve varana kadar...
Ben mi ? Çok sevmiştim o sandalyeden dünyaya bakan gözü...
Sevgiliye saygı ve sevgiyle başını eğen kızı !
Kulağımda Kesmeşeker'den alternatif bir parça,tekerlekli sandalyeden dünyaya-aşka-ve sevgiliye bakan kızın gözlerinden izleyerek ağzından dumanlar çıkan Ankara'yı..
Eve doğru koyuldum yola yürüyerek...cep telefonu pantolonumun arka cebinde,kaprisli sevgiliyi hakettiği yerimle dinleyerek !!