Arama

Hayata Dair - Tek Mesaj #655

Nephthys - avatarı
Nephthys
Ziyaretçi
26 Nisan 2007       Mesaj #655
Nephthys - avatarı
Ziyaretçi
Hayatlanmak

hayat ve ben: birde bu ikilemin arasında gezinip duran kararsız kalıplarım. esasında neye nerden varacağımı bilmezken böyle biçare halimi görmemezlikten gelişim. bir kavganın ortasında ayırmaksızın kaderle umutları ve umutun galibiyetine umutlanıp ki özveriyle ve inançla ve sevdaya tutunmuş bir yüreğin kanısında....
hayat ve hayat: belkide muhataplık seviyesini bulamadım henüz; belki hayat beni muhatap almıyor. bir sevdanın gölgesine sığınıp, öylesine bir yaşam sürdürüyorum.

kah satırların arasına sıkışmış bir kaç damla gözyaşı; kah rüyalarla büyüyen bir gelecek telaşı, kah ben kah yine ben. ya sonra’m ya yarın uyandığımda ne yapacağım sorusu ile ansızın karşılaşır ve yanıt bulmakta zorlanırsam. ya yine böyle bir günde evden çıkıp ta dolmuşa bindiğimde nereye gidiyor olduğumu bilmiyor olursam; bugün neden geldiğimi de hangi ad altına alacağımki....

bu bana yapışıp kalmış birşey. illa umutsuzluk akacak biteviye satırlardan, ve hep yokluğun içinde kalmışlığıma yakınırken adına ad sanına san veremeyeceğim ahvalimin. nasıl yıllar bana benden uzakta geçerken, bana hiç yaklaşmayacak yıllarıda sadece günlüğümün kararmaya yüz tutmuş satırları arasında hatıra diye saklamaya çalışacağım.
oysa ardına takılıp gittiğim öyle güzel davalar var ki. oysa o olsunda onsuz olmasın diye yalvardığım öyle ab’ı-havalar var ki; karşısına geçip sevda sepetinden seçilmiş sözleri sıralarken ve gözlerinin içinde ki o engin deryada umutla kaybolmaya rıza göstermişken: hayat ve ben...

yüreğimle, özlemimle sarıldım oysa hayata gerçi hayatımla hayat arasında hesaplanması zor mesafeler var. benim bir hayatım var ve ben hayatta değilim. yani hayat mevzusu beni bir başka aleme götürüyor. sanmayın ki yaşamla eş tutulan hayatı kast ediyorum. benim bir hayatım var ve şimdi eminim bir yandan beni dinliyor bir yandan bana söylüyor
zaten o olmasaydı ben olmazdım yani ben hala varsam o var diye ve ben bir o hayattan yana azmediyorum: karar diye...

ama varmıyor işte yüreğim yıldızlara. hala içimde kara bir umutsuzluk gizliyorsam hala içimde hoyrat bir yangın alev alev beni yakıyorsa hala ben yorganı üzerime çekip gizli gizli ağlıyorsam bir hayata ulaşamadığımdan bir hayatı içimde paylaşamadığımdan. talibin çok yüreğimde gözlerim hayat ister yüreğim hayat ister ellerim hayat ister. ki ben o hayatı verirsem gözlerime verirsem ellerime verirsem yüreğime bana ne kalacak. sen benim ol hayat! sen benle kal hep. gece deme gündüz deme ayırma mevsimleri ayırma günleri cumartesileri. sahi ya cumartesi arefesi....
sanki bayram gibi:.....
hayatlanma gayretinde herşeyim. bir hayat olsun bana...
bir de hayat kalsın benle bir hayat boyu... dilerim

Mustafa Çelebi Çetinkaya