Arama

Vücut Bakımı - Tek Mesaj #3

Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
1 Mayıs 2007       Mesaj #3
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Vücudunuz..

FIRÇA KULLANIMI

Fırça kullanmak, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt için çok önemlidir. Dikkat edilmesi gereken, fırçanın çok sert olmamasıdır. Aksi halde, deri zarar görebilir. Kollara ve bacaklara, kalbe doğru yönelen uzun hareketlerle; göğüs, kalça ve karına, dairesel hareketlerle masaj yapın. Vücut peelingi yapıyorsanız, fırçadan vazgeçin. İkisi beraber deri için zararlı olabilir.

VÜCUT MASKESİ
Bazen içinizden, kendinizi baştan ayağı bakıma almak gelir. Vücut maskeleri bu iş için ideal çözümdür. Duş yaptıktan sonra vücudu hafifçe kurulayın. Daha sonra, nemlendirici bir kremi maske kalınlığında sürün. Ardından, büyük banyo havlusunu sarınıp, battaniyenin altına girin ve yarım saat dinlenin. Daha sonra tekrar ılık bir duş alın.

BACAK MAKYAJI
Bacaktaki kırmızı kılcal damarlar özel bir makyajla, kamuflaj tekniğiyle tamamen kapatılabilir. Bu ürün birkaç farklı, ten rengine uygun tonda eczanelerde bulunuyor. Doğru kullanıldığı taktirde, suya ve sürtünmeye karşı tamamen dayanıklıdır. Kullanımda dikkat etmeniz gerekenler: Bu ürünü sürmeden önce, yağ içeren her türlü üründen arınmış olmalıdır. Aksi halde, makyaj kremi bacak üzerinde kalıcı olmaz. Daha sonra, kamuflaj kremi ince bir tabaka halinde sürülüp, bacağa dağıtılmalıdır.

KIRIŞIKLIKLARA KARŞI
Aşırı güneşlenmede, boynunuzda ve dekoltenizde kırışıklıklar mı oluştu? Buğday tohumu yağıyla yapacağınız kür, var olan kırışıklıkları azaltmada faydalı olabilir. Buğday tohumu yağı, özellikle E vitamini açısından çok zengindir. Bu vitamin, zarar görmüş hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca, güneş yüzünden ya da derinin yaşlanması nedeniyle ciltte oluşan pigment lekeleri de buğday tohumu yağıyla yok edilebilir. Buğday tohumu yağı kapsüllerini eczanelerde bulabilirsiniz. Bu kapsülleri kullanarak yapılacak üç haftalık kür, iyi sonuçlar verebilir. Bunun için, her gün bir kapsülü kırıp, içindeki yağı problemli bölgelere sürün ve masaj yaparak cilde yedirin.

DİK GÖĞÜSLER
Göğüslerin dik ve gergin olmasını isteyen her kadının yapması gereken üç şey: Duruşunuza her zaman dikkat edin. Dik duran bir gövdede, göğüsler de göğüs kafesi içinde doğru duruşunu korur. Bu da, derinin elastik dokularını zorlamayı önler. Göğüslere her gün soğuk suyla duş yaptırın. Bu, bağ dokusunu kuvvetlendirmek için birebirdir. Kilo alıp vermekten kaçının. Çünkü bu durumdan en çok zarar gören organ göğüslerdir.