Dini Siirler.... Gelin namaz kilalim
Gelin namaz kılalım, kalbden pası silelim, Allaha yaklaşılmaz, namaz kılınmadıkça! Nerde namaz kılınır, günahlar hep dökülür, İnsan, kâmil olamaz, namazı kılmadıkça! Kur*an-ı kerimde Hak, namazı çok medh etdi, dedi sevmem kişiyi, namazı kılmadıkça! Bir hadis-i şerifte: İmanın alameti, insanda belli olmaz, namazın kılmadıkça! Bir namazı kılmamak, ekber-i kebâirdir, tevbe ile afvolmaz, kazâsın kılmadıkça. Namazı hafif gören, imandan çıkar hemen, olamaz o, müslüman namazın kılmadıkça! Namaz kalbi temizler, kötülükten men*eder, münevver olamazsın, namazın kılmadıkça!
--------------------------------------------------------
İbret
Yolcuya habermiş sonsuz makamdan. İbretli dönüşün ölüm belgesi. Yalancı ihsanın düşsün yakamdan. Ölümsüz Nemrud'un hani gölgesi. Gecenin ortası misafir şafak. Baktım ki ışıkta tanıdık tabut. Üstüne kapanmış şifreli kapak. İçinde bir ömür üç metre çaput. Yarışta su olmak temizlik sanık. Terazi şimdilik dengeye ağsın. Kimisi dereden aksın bulanık. Hakkıyla arınan buluttan yağsın.
--------------------------------------------------------------------
Allah sevgisi
Şehvetinin esiri olmuş her bir nefis dizginlerinden boşanmış bir at gibidir Bu atı kırbaçlayıp şÃ¢hâ kaldıran sinsi şeytanın ta kendisidir Dizginleri ele alıp atı durduracak kişi yalnızca atın seyisidir Bunu da her zaman için yaptıracak olan yÜrekten gelen ALLAH sevgisidir
-------------------------------------------------------------------------------------
Hz. Muhammed\'in sevgisi (s.a.v.) 
BİZE DOĞRUYU ÖĞRETEN
BİZE İNSANLIĞI ÖĞRETEN
BİZE DÜRÜSTLÜĞÜ ÖĞRETEN
ALLAH RESULÜ YA MUHAMMED (S.A.V.)
İNSANLARA KURAN-I KERİMİ ÖĞRETEN
İNSANLARA HAKKI DİNİ ÖĞRETEN
İNSANLARA SEVGİYİ ÖĞRETEN
ALLAH RESULÜ YA MUHAMMSD (S.A.V.)
---------------------------------------------------------------------------------------
İsterİm
Ağla***** geldim dÜnyaya GÜlerek yaşamak isterim İmanla geldim dÜnyaya İmanla ölmek isterim Buluğ çağına erince Namaz kılmak isterim Akli kamil olunca Oruç tutmak isterim Varlığım çok olunca Zekat vermek isterim Bu dÜnyadan göçmeden Hacca gitmek isterim ağla***** geldim dÜnyaya GÜlerek ölmek isterim İmanla geldim dÜnyaya