Arama

'O' AN...!! - Tek Mesaj #17

CyniX - avatarı
CyniX
Ziyaretçi
5 Mayıs 2007       Mesaj #17
CyniX - avatarı
Ziyaretçi
03dh6

İsrail'de ya da musevilerde her yılın ekim ayının ortasında 7 gün boyunca Sukkot kutlamaları yapılıyor. Bu inanışa göre, musevilerin Mısır'dan çıktıktan sonra çölde geçirdikleri 40 yılda tanrı'nın kendilerine bahşettiği nimetlere şükran sunma dönemi. Domates festivali de Sukkot Bayramı'nın bir parçası. Mısır sınırı yakınlarındaki bir İsrail köyünde domateslerle dolu bir havuzda bütün saflığı ve güzelliğiyle poz veriyor.
(AP Photo/Emilio Morenatti)


03yq9
Genç bir kadındı... Belli oluyor... Irak'ın başkenti Bağdat'ta İçişleri Bakanlığı'nda işi vardı. Bir patlama oldu. Bakanı hedeflemek üzere yol kenarına bırakılan bir araç havaya uçuruldu. Bakan ve beraberindekiler kurtuldu. 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Patlama sırasında parçalanan bedeninden fırlayan fotoğrafı bombanın yerleştirildiği aracın yağ birikintisi üzerine düştü. Genç kadın 'o' anda terörden hesap soruyor, AP foto-muhabir Samir Mizban da bu gülümsemenin gücüyle avunan sessiz ve kırık isyanı kayda geçiriyordu.
(AP Photo/Samir Mizban)


04tm7


Fotoğraf, Birleşmiş Milletler gıda programı tarafından haber merkezlerine gönderildi. Kuzey Kore'de Hyangsan adlı bölgede bir çocuk kreşin penceresinden bakıyor. Kuzey Kore'de nüfusun 3'te biri açlık çekiyor. Çocukların yüzde 40'ı gelişme sorunu yaşıyor. Yine çocukların yüzde 27'si normal kilonun altında. Yine çocukların yüzde 7'si açlıktan ölüyor. Pyongyang yönetimiyse nükleer silah ısrarını sürdürerek atom bombası patlatmakla böbürleniyor. Bununla da kalmıyor Çin'in, Güney Kore'nin gıda yardımlarını kestiği Kuzey koRe'nin Tiranları aç insanlarını doyurmak için dünya gıda programıyla işbirliği yapmıyor. Bu bilgilerle 'o' anın sırrı açığa çıkıyor. 'O' an'da insani dayanışma arzusu, ülkesinin sahte nükleer gururunun dökük çerçevesi içinden bakan çocukla vedalaşıyor.
(AP Photo/WFP, Ho)


02wj6

Bangladeş'in başkenti Dhaka'da yoksulların mahallerinden birinde çıkan yangında 100 küçük plastik atölye yandı. Yüzlerce gecekondu sakini de evsiz kaldı. 'O' anda mahalle sakinlerden biri evindeki yangını söndürmeye çalışıyor. Böyle durumlara çok rastlanır. İnsan çaresiz de olsa bir şeyler yapmaktan kendini alamaz. Yanan evine serptiği su nasıl da keskin çıkmış. Çaresizliği kadar keskin, umudu kadar da az.yine de akıldışı bir durum. 'O' andaki ışık,renkler ve çizgiler de bunu biliyor gibi adamla felaketini birbirinden ayırıp yangını bir panoya dönüştürmüş.
(AP Photo/Zia Islam)


yuhttmp5

Temelinde bir öncekiyle aynı espriyi taşıyan bir 'o' an... Amerika'da cadılar bayramı öncesinde alışveriş merkezlerinden biri. Çocuk, tanıtım için orada. Malum bu geleneğin adı Halloween... Halloween Avrupa'da Hristiyanlık öncesi Pagan kültürünün geleneği. Misyonerler Paganları hristiyanlığa razı edebilmek için pek çok gelenekleri gibi bunu da hristiyanlığa katmışlar. Çocuk sıkıldığı veya yorulduğu için öyle görünüyor ama 'o' an geleneğin geçmişindeki bu uyanıkça, pragramatik yani yararcı dönüşüme derin, gücü azalmış isyanı yansıtıyor.
(AP Photo/Vincent Yu)
Son düzenleyen CyniX; 5 Mayıs 2007 08:31 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi