Arama

'O' AN...!! - Tek Mesaj #18

CyniX - avatarı
CyniX
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #18
CyniX - avatarı
Ziyaretçi

yuhttza0
Kazakistan'daki Altay Kartalı Festivali sırasında Bushkashi oyunundan bir enstantane. İki oyuncu Bushkashi'deki top diyebileceğimiz keçi tulumunu çekiştiriyor. Oyunculardan biri tulumu elinden kaçırmak ya da attan düşmek üzere. Keçi tulumu da esnekliğinin son haddinde. Gergin heyacanlı bir an. Gerideki yükseltinin şahsında 'o' anı izleyen tabiat da gergin sanki.
(REUTERS/Stringer)


04qd0

Nijerya'da ordu bu insanların evlerini yıktı. ''İntikam için'' diyorlar... Nijerya ordusu bu köydekilerin o yörede petrol çıkaran şirket çalışanının kaçırılmasında payları olduğunu düşünüyor. Ülke yönetimi bu insanlara o yörede petrol çıkarılmasına rağmen normal hayat standartlarının dibini bile vermedi. Ne elektrik, ne temiz içme suyu. Onlar da topraklarından petrol çıkaran şirketlerden medet umdu. Ama şirketlerin bütün güya projeleri yolsuzluk nedeniyle işlemedi. Her şey üstlerine geldi yani. 'O' anda kompozisyonun genelinde renklerdeki ve ışıktaki utanç çocukları bu nedenle gizlemek istedi belki...
(AP Photo/Sunday Alamba)


05vf5

Afganistan'ın başkenti Kabil... Geri kalmış alt yapı dokusunun altında bir kent ve çobanlarıyla sürüleri... Rodrigo Abd kalkan tozdan yararlanarak iki 'o' an'ı biraraya getiriyor. Çobanlar ve sürüleri uzak geçmişe dönmüş ve donup bekleyen kent yaşantısı panosunun önünden geçiyor.
(AP Photo/Rodrigo Abd)


05fl8
Ve harika bir doğa fotoğrafı... Amerika'nın Ohio eyaletindeki Willoughby Hills doğal koruma alanında bir yaban ördeği... Tabiatın o yöredeki hüzün süprizi solan yapraklar da göldeki yansımalarıyla poz verip yaban ördeğinin gururlu güzelliğini kutsuyor.
(AP Photo/The Plain Dealer, Gus Chan)


01dj7
Filistin Batı Şeria'da El Halil Şehri'nde bir İsrailli Sukkot gününde kızıyla kutsal mezarlar mağarası'na gidiyor. Mağara'da İbrahim, İshak ve Yakub peygamberlerin, İbrahim'in eşi Sare ve İshak'ın eşi Refika'nın mezarlarının bulunduğuna inanılıyor. Yani o mağara müslümanlar için de çok kutsal bir yer... Ve kimi uzmanlar, bu mağaranın Kudüs'ün paylaşılmasından daha zor bir durumun kaynağı olduğunu belirtiyor. İsrail bu kutsal mekanın kontrolünü elinde bulundurmak için ısrar ediyor. Adam silahıyla o mağaraya doğru yönelince AP foto-muhabir Emilio Morenatti deklanşöre bastığında atmosferdeki gerilimi ve binlerce yıllık duvarların tedirginliğini yakalıyor.
(AP Photo/Emilio Morenatti)


02th0
Afganistan'ın başkenti Kabil'e hakim bir tepede çocuklar foto-muhabir Rodrigo Abd'a poz veriyor. Kabil'in 'o' andaki puslu karamsarlığı, o kadar ağır ama o kadar uçucu ki çocukların yüzlerine hatta gözlerinin içine, bakışlarına kadar siniyor. (AP Photo/Rodrigo Abd)
Son düzenleyen CyniX; 7 Mayıs 2007 13:31 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi