Arama

'O' AN...!! - Tek Mesaj #19

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #19
nünü - avatarı
Ziyaretçi



Yıllar, yıllar sonra nihayet aralarından bir devlet başkanı çıkardılar. Oysa Orta Amerika ülkelerinden Guatemala'nın ev sahibi olan yerliler binlerce yıldır oradaydılar. İspanyol istilasından sonra çoğunlukta olmalarına rağmen görmezden gelindiler, yok sayıldılar. Mücadele ettiler ve Guatemala'nın ilk yerli Devlet Başkanı Evo Morales'i başkente, saraya gönderdiler. Fotoğraf Iximche Tapınağı'ndaki toplantı sırasında çekildi. AP Photo'dan Rodrigo Abd,öyle bir ışık dengesi ve dağılımında deklanşöre bastı ki sanki 'o' an, Guatemala yerlilerinin emperyalizmin derin karanlığından yavaş yavaş öne çıkışlarını göstermekteydi. (AP Photo / Rodrigo Abd)


Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de annesi oğluna su içiriyor. Dünya Su Günü dolayısıyla AP Ajansı'nın abonelerine önerdiği fotoğraflardan biri. Dünya Su Günü'nde bu yılki konu ''su kıtlığı''ydı. Çocuk elbette mevcut ve gelecek su kıtlığı konusunda bir fikir sahibi değildi ama yine de kendi veya kendisinden sonra gelen kuşağı bekleyen kıtlığı bilir gibi bakmakta ve içmekteydi. Hem zaten ışık, 'o' anı uyarı zerreleriyle dokumaktaydı. (AP Photo / Manish Swarup)

Avustralya'daki Dünya Yüzme Şampiyonası'nda Meksika'nın eşgüdümlü yüzme takımı serbest gösterisini sunuyor. Sporcu bu hareketi nasıl yaptı? Önceki kareleri görmekte yarar vardı. Ama sergilenen figür, sporcunun yüz ifadesi hatta etrafındaki hava kabarcığı gibi su zerreleri, 'o' ana bakanları; Meksikalı yüzücünün zihnen su üstünde değil de altında olduğu izlenimine kaydırıyor. (AP Photo / Itsuo Inouye)



Rusya'da Novgorod'da iki sevgili kucaklaşıyor. Yıllardır orada öyle duruyorlar ama 'o' anın büyüsü işte... İnsanlardan esinlenen ağaçlar da kucaklaşıyor. Ya da insanların kucaklaşmaları, yıllardır yaşanan bir başka aşkı farketmemize vesile oluyor. (AP Photo / Ivan Sekretarev)