Arama

Yengeç Resimleri - Tek Mesaj #1

HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
8 Mayıs 2007       Mesaj #1
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
Yengeçler

Yengeç on bacaklılardan bir kabukludur ve tipik olarak çok kısa bir kuyrukları vardır, karın ise toraksın altına gizlenmiştir.Genellikle kalın bir dış iskelete kıskaç ile donatılmışlardır. Yengeçler tüm dünya okyanuslarında bulunurken ;ayrıca birçok çeşit tatlısu ve karada yaşayan türü de vardır.Yengeçlerin boyutları sadece birkaç mm olan bezelye yengeçi ile bir bacağının boyu dört metreye kadar çıkabilen Japon örümcek yengeçi arasında değişiklik gösterir.

Anatomisi
Yengeçlerin beş çift bacakları vardır.Bunların ilkibir çift kıskaç ile modifiye edilmiştir ve hareket etmek için kullanılmazlar.Birkaçı dışında her yengeçte , karınsefalotoraksın altında gizlenmiştir. Çoğu yengeçler açık olarak seksüel dimorfizm gösterirler ve kolayca cinsiyetleri ayrılabilir. Toraksın altında kalan karın bölgesi erkeklerde daha dardır.Dişilerde ise karında çok sayıda pleopod vardır ve açık olarak daha geniştir..Bu durum döllenmiş yumurtanın dişi yengeç tarafından taşınması ile bağlantılıdır.

Yemek kültürü
Yengeçler hem otçul hem de etçildir ve genellikle su yosunları ile beslenirler.Ayrıca yetenekleri ve türlerine göre yumuşakçalar,solucanlar, diğer kabuklular, mantarlar, bakteriler ve tortular gibi diğer besinleri de yerler. Çoğu yengeçler için bitkisel ve hayvansal kaynaklı karışık beslenme hızlı gelişim ve uygun bir vücut yapısı oluşumu için gereklidir.

Yengeç avcılığı

350px Sorting Crabs Ffionphort
Yemeklik yengeçler Fionnphort, İskoçyadaki balıkçılar tarafından ayrıştırılıyorlar

(Cancer magister) ve Yengeçlerin 1½ milyon tonun üzerinde parekende pazarlama miktarı ile tüm dünyada avlanan tüm deniz eklembacaklıları arasında % 20 lik bir payı vardır.Bu toplam içindeki bir tür ise tüm oranın ellide birini teşkil eder.

Resim ve fotoğraf konularında uygulanan kurallar şöyledir:
  • +18 içerikte resim ve fotoğraf eklenmemelidir.
  • Daviantart.com sitesinden alınan her resim ve fotoğraf için kaynak bilgisi verilmesi zorunludur.
  • Bir mesajda en fazla 3 adet resim/fotoğraf olmalıdır.
  • Eklenecek olan her resim/fotoğraf mesajına konu başlığı girilmelidir.
  • Yukarıda belirtilen kurallara uygunluk göstermeyen bütün resim/fotoğraf ekleri silinecektir.
Son düzenleyen Safi; 21 Kasım 2015 01:05 Sebep: Güncellendi.
Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...