Arama


MVDRNSLRD - avatarı
MVDRNSLRD
Ziyaretçi
11 Mayıs 2007       Mesaj #9
MVDRNSLRD - avatarı
Ziyaretçi
TEMEL CİLT BAKIM MALZEMELERİNİN YAPIMI
*TEMİZLEME SÜTÜ: Yüzdeki gözeneklere dolan kirleri, maktajı cildin doğal yapısını bozmadan temizlemek gerekir. Bunun da en kolay ve ucuz yolu, kendi evimizde hazırlayacağımız doğal malzemelerden yapacağımız karışımlardır. Ben şahsen yapıp kullanıyorum çokta memnunum.Hemde fazla bir masrafı olmuyor.

KULLANILACAK MALZEMELER:
* Salatalık (Kabuğu soyulmamış ve iyice yıkanmış)
* Badem yağı

YAPILIŞI: İyice yıkanmış bir adet salatalığı kabuklarını soymadan rendeleyin. 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra süzün Üzerine badem yağını ilave edin. Uygun bir kapta buzdolabında muhafaza edin.

*TONİK :
Tonik, yüz temizlendikten hemen sonra uygulanmalıdır. Yüzde kalan ince tabaka temizleme sütünü, gözeneklerdeki kiri çıkarır. Cildin koruyucu tabakasını eski haline getirir. Aynı zamanda yüzdeki kan dolaşımını da hızlandırı, cildin dokusunun daha pürüzsüz olmasını sağlar.

KULLANILACAK MALZEMELER:
* Bir tutam Lavanta
* Bir tutam melis
* Bir tutam Papatya
* Bir tutam Hatmi çiçeği
* Yarım kahve fincanı saf alkol (Eczanelerden temin edebilirsiniz)
* İçme suyu

YAPILIŞI : Kaynamış suyun içine Lavanta, Melisa, Papatya ve Hatmi çiçeğini atarak 15-20 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra temiz bir kaba süzün. Karışıma yarım kahve fincanı saf alkol ekleyin. Buzdolabında muhafaza edin.

*NEMLENDİRİCİ : Nemlendirme, çevrenin yol açtığı buharlaşma etkilerinin önlenmesine yardımcı olur. Nemlendirici cildi düzleştirir dolgunlaştırır, aralardaki boşluklarada da dolarak makyaj için bir zemin de hazırlar.

KULLANILACAK MALZEMELER:
* Bir paket talk pudrası (Kokulusuda olur)
* Bir çay kaşığı halis zeytinyağı
* Bir çay kaşığı Boraks (Boraks' yine Eczanelerden temin edebilirsiniz.bir çay kaşığı ölçek. Ben oralardan alıyorum.)
* 500 gr. içme suyu

YAPILIŞI : Suya bir çay bardağı zeytinyağı ekleyip kısık ateşte4.5 saat kaynatın.(Dikkat edin sıçrıyor sıçramaya başlarsa bir kapak yardımıyla yaım kapatın sıçramasın diye) sonra kaynamış karışımı bir cam kaseye alın. İçine talk pudrası, bir çay kaşığı boraks ekleyerek karıştırın. Karışım kek hamuru gibi kıvama gelince üzerinde kalan fazla suyu başka bir kaba süzün. Nemlendiriciniz kullanıma hazırdır.
Son düzenleyen Safi; 11 Temmuz 2019 12:17