Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #683

erd_drknght - avatarı
erd_drknght
Ziyaretçi
13 Mayıs 2007       Mesaj #683
erd_drknght - avatarı
Ziyaretçi
"Shake it up şekerim" 4. oldu

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleşen 52. Eurovision şarkı yarışmasında kazanan 268 puanla Sırbistan oldu. İzleyicilerin sms ile desteklerini sundukları oylamada Sırbistan'ı temsil eden Maria Şerifoviç, "Molitva" isimli şarkısıyla ülkesini birinciliğe taşıdı.


Avrupa'nın en eski şarkı yarışmalarından olan Eurovision, bu yıl Finlandiya'nın ev sahipliğinde yapıldı. Helsinki'de gerçekleştirilen 52. Eurovision şarkı yarışmasında Maria Şerifoviç'in yorumuyla "Molitva" isimli şarkı, Sırbitan'a birinciliği getirdi. Eurovision'a ilk kez katılan Sırbistan'ın bu başarısı, büyük dikkat çekti. İzleyicilerin gönderdiği sms'lerle belirlenen puanlamada birinciliği alan Sırbistan, rakipleri arasındaki büyük puan farkını oylama süresince korudu.


Ülkemizi temsil eden Kenan Doğulu, "Shake It Up Şekerim" adlı parçası ile 163 puan toplayarak 4. olurken, önümüzdeki yıl düzenlenecek yarışmada doğrudan finale katılma hakkını Türkiye'ye kazandırdı.

Bize 5 ülke 12 tam puan verirken 6 ülke de 10 puan verdi. Tam puan veren ülkeler: Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere. Türkiye ise Ermenistana tam puan verdi.


Birinci olan Sırbistan grubu