Arama

Vader - Tek Mesaj #1

recruit87 - avatarı
recruit87
Ziyaretçi
13 Mayıs 2007       Mesaj #1
recruit87 - avatarı
Ziyaretçi
vader bl21
Vader
Ülke : Polonya
Tür : Death
Firma : Regain Records
Elemanlar :
Piotr 'Peter' Wiwczarek : Vokal, Gitar
Maurycy 'Mauser' Stefanowicz : Gitar
Marcin 'Novy' Nowak : Bas Gitar
Darek 'Daray' Brzozowski : Bateri

Albümler

1990 - Morbid Reich
1993 - The Ultimate Incantation
1993 - The Darkest Age
1994 - Sothis
1995 - An Act Of Darkness
1995 - De Profundis
1996 - Future Of The Past
1997 - Reborn In Chaos
1997 - Black To The Blind
1998 - Kingdom
1998 - Live In Japan
2000 - Litany
2001 - Reign Forever World
2002 - Revelations
2003 - Blood
2004 - The Beast
2005 - The Art Of War
2006 - Impressions In Blood

Grup Hakkında

Amerika’nın öncü death grupları diyince akla hemen Morbid Angel, Deicide ve Cannibal Corpse gelir. Oysa ki aynı yıllarda Avrupa’da da öncü bir death metal grubu bulunuyordu. Hatta Vader, 1990 yılında çıkardığı demo albüm “Morbid Reich” ile “death metal tarihinde en çok satan demo”ya da sahipti.

Vader 1986’da kuruldu. 1993 yılında çıkardıkları “The Ultimate Incantation” albümü Avrupa death metali için bir mihenk taşı olarak görüldü. Bu albüm, ayrıca (The Iron Curtain’den sonra) dünyanın duyup duyabileceği ilk brutal vokalleri de içeriyordu. Albümün promosyonu sırasında Vader dünyaya kendini Bolt Thrower ve İsveç’li Grave ile çıktığı kırk günlük bir Avrupa turnesiyle tanıttı. Hemen ardından aynı sene Deicide, Suffocation ve Dismember ile çıktıkları otuz günlük bir Amerika turnesi gerçekleştirdiler. Earache şirketiyle kontratlarının bitmesi sonucu 1994’te peşpeşe çıkan iki albümleri değişik şirketler tarafından çıkarıldı. “Sothis” albümü Repulse şirketiyle piayasaya çıkarken “The Darkest Age-Live 93” isimli live albüm ise Baron etiketiyle çıktı. Halen bir müzik şirketleri olmaması ve death metalin artık popüleritesini kaybetmesiyle Vader artık daha sıkı çalışmalıydı. Nihayet bir sene sonra, 1995’te Alman System Shock/Impact Records şirketi ile anlaştılar ve bu anlaşmaya bağlı kalarak birer sene arayla üç albüm çıkardılar: 1995’te “De Profundis”, 1996’da “Future of the Past” ve 1997’de Black to the Blind”. Süper bir performans ve azimle bu üç albümeri için üç yılda toplam 350 konser verdiler. Artık kendilerini çoktan ispat etmişlerdi. Polonya gibi, önceleri komunist olan bir ülkeden çıkarak death metalin Avrupa’daki liderlerinden olmuşlardı. Bu arada Hammerheart şirketi grubun eski demolarını bir daha piyasaya sürdü: 1989 yılındaki “Necrolust” ve 1990’daki “Morbid Reich”

1998 yılı grup için bir dönüm noktası oldu. İlk olarak Vader, System Shock/Impact şirketinin hazırladığı ve pek çok ünlü metal grubunun ortak hazırladığı “Live in Japan” albümünde yer aldı. Bir önceki Aralık ayında grup, yine System Shock/Impact etiketiyle “Kingdom” isimli bir mini albüm ve Metal Mind etiketiyle ilk VHS videoları “Vision and Voice”i hazırlamıştı. 1998’nin Ekim ayındaysa en seçkin metal müzik şirketlerinden Metal Blade ile anlaştılar.

1999’un Mart ayında ilk kez ABD’de sahneye çıkmak üzere “International Extreme Music Festival '99”a katıldılar. Onlara bu festivalde Gorguts, Cryptopsy, Nile ve Divine Eye eşlik etti. Mayıs’ta ise en büyük Polonya müzik festivali olan MetalMania’ya katıldılar. Bu sefer yanlarında Grip Inc, Samael ve Anathema grupları vardı. Aynı senenin Kasım ayında grup yeni albümleri “Litany” için stüdyoya kapandı. 2000 yılında piyasaya çıkan bu albümle birlikte yine bir dizi turne ve festivallere katıldılar. Bunların arasında Deicide, Immortal, Marduk ve Cannibal Corpse ile sahneye çıktıkları “No Mercy Festivals 2000”de bulunuyordu.

2002 yılında Vader yeni albümleri için tekrar stüdyoya girdi. Kayıt için herzamanki gibi yine Red Studio’yu seçtikleri bu albümün prodüksiyonluğunu Piotr Lukaszewski üstlendi. Bu albümde ayrıca yeni bas gitarist Simon da gruba katılmıştı. Bundan sonraki albüm “Revelations” oldu. Ve yine bir sürü festival ve konser için pek çok ülke gezdiler. Onlarca konser sonrası, bir önceki albümde gruba katılan bas gitarist Simon grubu bıraktı. Yerine ise Behemoth’un eski elemanı Novy (Marcin Nowak) gruba dahil oldu.

Grubun son albümüyse 2004’te hazırlayıp çıkardıkları “The Beast”. 20 Eylül’de müzik marketlerdeki yerini alan albüm RG Stüdyosu’nda (Polonya) dolduruldu. Kapağını ise ünlü Polonyalı ressam Jacek Wisniewski yaptı. Bu arada bu albüm için de Vader’i Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Rusya, Litvanya, Estonya, Ukrayna, Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa, İtalya, Avusturya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya, Hırvatistan, ABD ve İskandinav ülkelerinde toplam 170 konser bekliyor. İşleri gerçekten zor...