Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #684

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
14 Mayıs 2007       Mesaj #684
nünü - avatarı
Ziyaretçi
opusme


Dudaktan kalbe

Askin en gercek, en anlamli ve de en atesli ifadesidir opusmek. Ayrica da insanin vucudunda inanilmaz degisimlere neden olur

Resat Nuri Guntekin'in filmlere, dizilere konu olmus unutulmaz eseri "Dudaktan Kalbe" bir beslemenin yasadigi acikli ask oykusunu anlatir. Ama gercek hayatta, dudaktan kalbe giden yol, mutlulugun gercek anahtaridir.

PsIkanalizin babasi Sigmund Freud 'e gore, bebekler opusmeyi icgudusel olarak yapiyor. Buna ornek olarak da, bebeklerin annelerinden tutkuyla sut emmesini gosteriyor.

TIRYAKILIK YAPIYOR
OPUSMENIN dunyanin en guzel uyusturucusu oldugunu soyleyenler de var. Icten bir sekilde yapilirsa seksten cok daha etkili ve tadi damakta kaliyor. Evet, opusme bir cesit tiryakilik yaratiyor insanda. Nasil yaratmasin ki? Insanin butun ruh halini, fizyolojik durumunu tamamen degistiriyor.

UYUSTURUCU GIBI
OPUSME sirasinda harekete gecen ve endorfin adi verilen rahatlama hormonu insana herseyi unutturuyor. Adeta bambaska bir dunya icinde buluyorsunuz kendinizi. Dis dunyadan kopup, mutluluk icinde yuzuyor, sevgiden gormuyor, isitmiyorsunuz. Cildiniz daha saglikli, kaslariniz daha guclu hale geliyor. Opusme sirasinda yuzde bulunan 34 kas harekete geciyor.

KILO VERDIRIYOR
BU KADAR kas harekete gecince tabii vucuttaki fazla kalorinin yakilmasi icin dogal bir ortam meydana geliyor. Bir saat opusen biri tam 500 kalori yakiyor. "Bir saat de opusulur mu?" demeyin ve sizde deneyin... Opusme sirasinda organizma da canlaniyor.

DUNYA'DA OPUSME
OPUSME her kulturde farklilik gosteriyor. Ornegin Japon dilinde opusmenin karsiligi olan kelime yillarca yoktu. Simdi bile Japonlar, sadece seks sirasinda dudaktan opusuyor. Soguk bolgelerde yasayan Eskimolar, Laponlar ve sicak bolge ulkesi Polinezyalilar dudaktan hic opusmuyor.

Opusme, insani bambaska bir dunyaya surukler...