Arama

Astroloji - Fallar - Koç; - Tek Mesaj #111

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
14 Mayıs 2007       Mesaj #111
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Bu da Başka Bir Yorum

Koç (Mayıs 2007)

Sevgili Koç, bu ay tahmin ettiğinizden daha fazla miktarda para harcayabilirsiniz. Neyse ki, bu ayın gezegen desteği aynı zamanda bir o kadar paranın da elinize geçeceğini gösteriyor. Astrolojinin size yardımcı olacağı en iyi yol, doğru zamanda kolları sıvayıp harekete geçmenizi sağlamaktır. Bu ayın doğru anı ise para evinizde yeniayın oluşacağı 8 Mayıs’ın hemen sonrası. Eğer bu konuda hazırlıklıysanız, oldukça yüklü bir zam almanız mümkün olabilir!

Bu zammı alabilmek için uğraşmanız gerektiğini gösteren nedenler de bulunuyor. Mars, kısa bir süre sonra, kazanç ve mal varlıklarınızın evi olan ikinci para evinizde aşırı uzun bir zaman geçirecek. Bu süre içinde de harcamalarınızın oldukça artacağı görülüyor!

2007 Temmuz’undan, 2008 Şubat ortasına kadar artacak olan harcamalarınızın ne amaçlı olacağını kesin olarak söyleyemiyoruz. Belki siz kendiniz bu nedeni daha iyi biliyorsunuzdur! Eğer böyle bir dönemin yaklaştığının bir süredir farkındaysanız, belki buna hazırlıklısınızdır. Örneğin, yeni bir ev satın almaya veya evinizi sıfırdan yenilemeye hazır olabilir ya da evlilik veya yeni bir iş kurma hazırlıkları içinde olabilirsiniz. Uzun süredir ihtiyacını duyduğunuz şeyleri alamamış olabilirsiniz. Artık hayatınızın diğer noktaları rayına oturduğuna göre, belki de sıra, bu isteklerinizi yerine getirmeye gelmiştir. Ancak tüm bunların aksine hiç de beklemediğiniz harcamalar söz konusu olabilir. (Umarız işler bu şekilde olmaz)

Harcamalarınızın kaynağı ne olursa olsun, burada altını çizmek istediğimiz nokta, bunları karşılayabilmeniz için kazancınızı arttırmanın akıllıca bir şey olacağı. Yılda sadece bir kez size kesintisiz nakit akışı sağlayacak böyle bir yeniaya sahip olursunuz. O nedenle bu ay tüm dikkatinizi kazancınızı arttırmaya vermeli ve bu konuda çok azimli olmalısınız. (Herhangi bir anlam karmaşasına yol açmamak için burada bahsedilen kazancı açıklamakta fayda var. Bu, size hediye edilen, miras kalan veya örneğin bir yarışma veya çekiliş sonucu kazanılan bir para değil, alnınızın teriyle çalışarak kazandığınız yani hizmetlerinizin karşılığında alınan paradır. )

Tüm bunların karşısında mutluluk veren bir tablo da, Satürn’ün 8 Mayıs’ta oluşacak yeniayla muhteşem bir açıda olması. Bu durum, şu an yapmakta olduğunuz değişimlerin kalıcı olacağını gösteriyor. Venüs’ün de kazanç evi olan ikinci evinize doğru ilerlemesi para kazanmayı aklınıza koyduğunuz takdirde, ilerleyen haftalarda elinize yüklü miktarda para geçeceğine dair olumlu bir işaret.

Neptün ise Mayıs başında kafa karıştıran, yanılma, aldatılma gibi bir duruma yola açacağı için maaşınızla ilgili bazı gerçekleri görmenizi bulanıklaştıran bir sis perdesi söz konusu olabilir. İşvereniniz maaşınızla ilgili tüm gerçekleri henüz size bildirmemiş olabilir. Aslında işvereniniz de ya henüz KENDİ patronundan bu bilgilere ulaşamamış veya gelecekle ilgili izleyeceği yola karar verememiş olabilir. Maaşınızla ilgili durum açıklığa kavuşana kadar biraz sabırlı olmalısınız.

Bu dönem yine de yeni görüşmeler başlatmak, sorular sormak ve kapsamlı bir araştırma yapmak için çok uygun bir zaman. Bunlar için yeniayın oluşacağı 8 Mayıs’tan hemen sonrasını bekleyin. Zam ile ilgili önerilerinizi bu sırada sunabilirsiniz. Ancak bu konuda hemen bir onay alamazsanız, kesin karara varmak için henüz çok erken olacak. Eğer işinizi seviyorsanız, durumlar henüz bir sonuca bağlanmadığı için kalmanızı öneriyoruz. Patronunuzla gelecekteki planlarına dair samimi ve açık bir konuşma yapın. İşinizde mükemmel bir iş çıkarıyorsanız, üst düzey yöneticiler sizi kaybetmemek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır.

Yöneticiniz Mars bu ay, gizli güçleri yöneten ve son derece stratejik bir ev olan on ikinci eve doğru ilerliyor. Bu da Mars’ın Balık burcunda bulunacağı süre içinde birçok kulis arkası görüşmeler yapacağınızı ancak Mars -sizin açınızdan en avantajlı konum olan- Koç burcuna gelene kadar harekete geçemeyeceğinizi gösteriyor. Haziran ortasına kadar durumunuzu açıklığa kavuşturabileceğinize inanıyoruz.

Bunu söylemişken geçen ay 8 Nisan’da bir güneş tutulması yaşadığınızı hatırlatmakta fayda var. Tutulmalar bazen şaşırtıcı bir haberi oluştukları günden tam bir ay sonrasında getirebilirler. Bu yeniay yakınlarında alacağınız haberlere dikkat edin. Hayatınızı tamamen değiştiren bir durum oluşmak üzere olabilir. Böyle bir değişimi planlamış olsanız bile bu tahmin ettiğinizden daha önce gerçekleşebilir!

Ay sonuna doğru 23 Mayıs’ta Yay burcunda dolunay oluşuyor. Bu tarihlerde seyahat etme olasılığınız oldukça yüksek. Yıldız haritanıza baktığımızda da, bu tarihlerde yolculuğa çıkmak için can attığınızı görüyoruz. Bugün, hayatınızın birçok farklı alanında da hiç şüphesiz en avantajlı günlerden biri olabilir. Eğer bulunduğunuz yerden uzaklaşmak fırsatınız varsa, kendinizi bir gezi ile ödüllendirin ve bu fırsatı kaçırmayın.

Eğitim de bu sırada öne çıkan konulardan biri olabilir. Öğreminizi tamamladıysanız, 23 Mayıs’ta oluşacak bu dolunay döneminin kapsadığı dört gün içinde mezun olabilirsiniz. Bunun büyük bir kutlama olacağından hiç şüpheniz olmasın. Takviminize şimdiden bugünü işaretleyerek bu anın hakkını vermelisiniz. Bu önemli mezuniyet gününü atlamayı aklınızdan bile geçirmeyin!

Lise son sınıfı öğrencisiyseniz ve yurt dışındaki üniversiteler için başvuruların sonuçlandığı Nisan ayında en çok arzu ettiğiniz üniversiteye girme şansını kaçırdıysanız, bu konudaki rehber öğretmeninize sizi bu üniversitenin bekleme listesine kaydetmesi için tekrar başvurun. Bu dolunay dönemindeki dört gün içerisinde müjdeli bir haber alma olasılığınız çok yüksek. (Mart ayında doğan Koçlar’dansanız şansınız ikiye katlanıyor.) Tutulmalar, yeniay veya dolunaylardan çok daha farklı oluşumlardır. Bunların diğer ikisine oranla çok daha güçlü bir etkisi bulunur ve genellikle haftalar, aylar ve hatta bütün bir seneye yayılan çok daha geniş bir etki alanları vardır.

Çalışmalarınızı bir kitap ya da dergi şeklinde yayınlamakla ilgili bir hayaliniz var mı? 23 Mayıs’ta oluşacak bu dolunay, her şeye ara verip elinizdekini yayınlatmanız için ihtiyacınız olan fırsatı sağlayabilir. Dolunay, bu konuyu sonuçlandıracağı için ilgilendiğiniz yayınevine sizi kabul etmelerine dair istek mektubunuzu ayın başında gönderebilirsiniz. Elinizdeki çalışmanın yayınlanıp yayınlanmayacağını öğrenmek için yılın belki de en iyi fırsatı elinizde.

Eğer profesyonel bir yazarsanız, kitabınızın veya bir diğer çalışmanızın bu dönemde yayınlanmasına tanık olabilirsiniz. En sevdiğiniz gazete editörüne sizin için çok önemli olan bir konuyla ilgili bir mektup yollamak istiyorsanız, yine bu dönem bilgisayarınızın başına oturup bu mektubu kaleme almanız için çok uygun. (Şansınızın iyice arttırmak için 23 Mayıs’a en yakın günlerden birini seçin.)

Bahsettiğimiz dolunay Yay burcunun 3. derecesinde olacak. Bu konum, bu günü 23 Mart veya bu tarihin yakınlarında doğan Koçlar için daha da özel kılıyor.

Aşk konusuna gelirsek, ayın başında kendinizi hiç de anlam veremediğiniz bir durumla, partneriniz veya sevgilinizden gelen karmaşık mesajları çözmekle karşı karşıya bulabilirsiniz. Bundan yine Neptün’ün çocuksu oyunlarını sorumlu tutabilirsiniz. Neptün yaptığının sadece komik olduğunu düşünse de, siz onun bu durumunu oldukça sinir bozucu bulabilirsiniz. İlişkinizle ilgili her türlü yanlış kanıya varabilir ancak daha sonra durumu her açıdan gözden geçirip çözmek için gereken zamanı harcamadığınıza pişman olabilirsiniz. Risk almayın ve sis perdesi kalkana kadar da önemli kararlara varmayın. (Özellikle 7 Mayıs oldukça aldatıcı olabilir.) 13 Mayıs Cuma günü işler yoluna girmeye başlayacak ve her şeyi daha net bir şekilde görebileceksiniz.

Ayın en iyi randevu gecelerinden biri de Jüpiter ve Venüs’ün muhteşem derecede olumlu bir açıda olacağı 17 Mayıs. Bu geceyi gerek sevdiğiniz kişiyle mum eşliğinde romantik bir akşam yemeği yiyerek, gerekse arkadaş grubunuzla şehir merkezinde hareketli saatler geçirerek istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Ne şekilde geçirirseniz geçirin bu gecenin sizin için çok eğlenceli olacağı kesin. Biriyle beraberliğiniz varsa bu kişinin hep beklediğiniz o “Özel Kişi” olduğunun birdenbire farkına varabilirsiniz. Venüs yıldız haritanızda evlilik evinizi yönetir. Bu ay bu gezegenin Jüpiter ile buluşması sayesinde bu özel günde her türlü olumlu gelişmenin olması mümkün.

En iyi randevu geceleriniz sırasıyla 13 Mayıs Cuma, 17 Mayıs Salı ve 30 Mayıs olacak.

30 Mayıs’tan söz etmişken, bu ayın neden bu kadar özel bir kapanış yapacağından da bahsedelim. Gittiği her gezegene beraberinde taşıdığı hediye paketlerinden götüren Jüpiter, bugün kudretli Güneş’e gülücükler saçıyor. Bu sırada Güneş de kısa yolculuklar sektörünüze doğru ilerliyor. Uzun bir hafta sonu tatiline hiç düşünmeden çıkmanızı gösteren bundan daha açık bir mesaj olamazdı. Önümüzdeki aylarda üç günlük tatil fırsatları bulacak olsanız da, bu ayki uzun hafta sonu tatili elinize geçecek en iyi fırsatlardan biri olacak. Bu hafta sonuna tam dört yıldız veriyoruz sevgili Koç. Tadını çıkarın!

Özet


Daha fazla para kazanmaya ihtiyacınız olduğu çok açık. Neyse ki 8 Mayıs’ta oluşacak yeniay, size cömert bir maaş sağlayacak yeni bir iş bulmanızı sağlayarak üzerine düşen görevi yerine getirecek. Eğer işinizde kalmayı tercih ederseniz, şu anda çalıştığınız şirketin sizi kaybetmemek için elinden geleni yapacağına dair birçok olasılık mümkün görünüyor. Ayrılmak veya kalmak arasında karasız kalabilirsiniz ama bu zaten sürekli karşılaştığınız bir durum!

Mayıs ayının ilk haftasında aramanız gereken, iş alanında etkili ve önemli kişilerin kısa bir listesini arkadaşlarınızdan isteyin. Siz bunu yaparken arkadaşlarınızdan da farklı görüş vermeleri için özgeçmişinizi gözden geçirmelerini isteyebilirsiniz. Kozmik ışınların böylesine parladığı bir dönemde yeni iş başvurusu için formunuzun zirvesinde olmalısınız. İstediğiniz posizyonu bulamazsanız (düşük bir olasılık olsa da durum yine de buysa), kimsenin sizin kadar iyi olmadığı bir yeteneğinizi veya hizmeti sergilemenize olanak veren kendi işinizi kurun.

Mars, bu konuda geri dönüşü olmayan çok kesin bir tavırda olmanız yerine daha stratejik ve her detayı etraflıca düşündüğünüz bir tutum içinde olmanız için elinden geleni yapacak. Bu tam da takınmanız gereken doğru tutum. Çünkü her şeyin tam olarak sonuca varmadığı bir durumda gereğinden fazla endişeli görünmek pek de hoş bir durum değil.

(Sarsılmaz tutarlılığın gezegeni) Satürn ve (popülerliğin gezegeni) Venüs sizin aranan eleman olmanızı sağlarken önünüzdeki tabloyu tüm detaylarıyla görmekte zorlanabilirsiniz. Neptün bazı gerçeklerin üzerine bir sis perdesi indireceği için hiç düşünmeden kesin kararlara varmamalısınız. Haziran ortasında Mars Koç burcuna ilerlediği zaman harekete geçmeye hazır olacaksınız. Bu dönem bunun için doğru bir zaman (Haziran sonuna kadar zamanınız var.)

Aşk konularına gelirsek, aşkta durumlar Mayıs ayının ilk haftasında biraz karmaşık bir tablo çizebilir. Bunun için de yine aşkta yanlışlar zincirini tetikleyecek olan Neptün’ü suçlayabilirsiniz. Karşınızdaki kişinin verdiği mesajları tamamen yanlış anlayabilirsiniz. Bu yüzden gerçeği hayal ürününden ayırt edebilmek konusunda özellikle 7 Mayıs Cumartesi gününe dikkat edin.


Neyse ki, bu sis perdesi 13 Mayıs Cuma günü tamamen aralanıyor. Bu tarihten itibaren yol açmış olduğunuz yanlış anlaşılmalara gülüp geçebileceksiniz.

Venüs’ün Jüpiter ile işbirliği içinde olacağı 17 Mayıs’ta aşk mükemmel bir noktaya ulaşacak. Özel biriyle bir süredir beraberseniz işler birdenbire ciddileşebilir.

Dolunayın oluşacağı 23 Mayıs günü geldiğinde uzak bir yerlere gitmek isteyeceksiniz. Bu yer ne kadar uzak ve egzotik olursa sizin için o kadar iyi. Bu sırada bir yerlere kaçma fırsatınız yoksa sizi bekleyen bir fırsat daha var. 28-31 Mayıs’a denk gelen hafta sonu da bu ayı muhteşem bir şekilde kapatmanızı sağlayacak son derece özel ve parlak bir dönem olacak.