Arama


Tigin - avatarı
Tigin
Ziyaretçi
21 Mayıs 2007       Mesaj #1
Tigin - avatarı
Ziyaretçi
Windows Live Messenger Livecall hizmetini durdurmak

WLM beraberinde gelen "LiveCall" özelliği sadece ABD içerisinde çalışıyor bilindiği gibi.Ve msn her açıldığında arka planda bu özellik çalışmaya devam ediyor , sistem kaynaklarını da önemli ölçüde tüketiyor.

Her ne kadar messpatch, Apatch gibi yamalarla bu özelliğe ait butonlar ortadan kaldırılabilse de program çalışmasını sürdürüyor.

LiveCall Nasıl Kapatılır :

Messengerı tümüyle kapatın ve kurduğunuz klasöre gidin.Varsayılan kurulum klasörü C:\Program Files\MSN Messenger şeklindedir , eğer farklı bir dizin seçmediyseniz.

Bu klasör içinde yeni bir klasör oluşturun.Atıyorum livecall ya da yedekler klasörü gibi.

Daha sonra aşağıdaki dosyaları yeni açtığınız klasöre taşıyın (kopyalamayın , taşıyın) :

htc.8.1.0178.00.dll
livecall.exe
pcsexeps.dll
softphone.dll
softphoneps.dll
softphoneres.dll

----------------------------------

Önemli

Şimdi yapılacak son bir şey kalıyor : Programa ait kısayolları silmek ve yeniden oluşturmak.

Masaüstündeki , Başlat /Programlar ve Hızlı Başlat Çubuğundaki MSN/WLM kısayol simgelerini silin ve herbirini tekrar oluşturun.Kısayol oluştururken "C:\Program Files\MSN Messenger\msnmsgr.exe" seçilmelidir.

Bunu yapmadığınız takdirde MSN eksik özelliği onarmak için kendini yeniden install eder.

İşleminizi bitirdiğinizde messenger 'ı arka plana yüklemeksizin çalışmaya başlayacaktır.Bu sisteminizi rahatlatacağı gibi , msn'nin biraz da olsa daha hızlı açılmasını temin edecektir.


Bir başka ipucu : "msnim" protokolünü kapatın

Eğer ücretsiz Hijackthis aracını kullanıyorsanız ( www.hijackthis.de adresinden bu küçük araç indirilebilir ) sistem kaydınızda 2 girişi kaldırmanız önerilir :

Hiç kullanmamış olanlar için : Hijackthis aracını indirin ve çalıştırın , do a system scan only deyin , önünüze scan'e basınca uzun bir liste gelecektir.

Bu liste içinde şu 2 girişi kaldırmanız önerilir ( kutularına tik atın ve fix checked'a basın , onaylayın )

O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL

ve

O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL

Livecall'ı yukarıda gerçi çözümledik ,msnim'i neden kapatalım ? sorusunun cevabına gelince "msnim" messenger konuşma penceresinde tıklanan web linklerinin hangi tarayıcıda açılacağını belirleyen protokoldür, ve messenger varsayılan ( default ) ayar olarak internet explorer'ı seçer.eğer varsayılan tarayıcınız Opera veya Mozillaysa bu ipucu işinizi fazlasıyla görecektir.MSNde tıkladığınız link bu girişi kaldırdığınızda varsayılan tarayıcınızda açılacaktır.