Arama


evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
23 Mayıs 2007       Mesaj #35
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )

TÜRKİYE'NİN ORMAN ALANLARI BÜYÜYOR


BURSA - Duygu Can - Son 30 yılda ormanlık alanları yıllık yaklaşık 30 bin hektar büyüyen Türkiye'nin, dünyadaki orman varlığını artıran 20 ülkeden biri olduğu bildirildi.
Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, halk arasında yaygın olan ormanların yanarak azaldığı görüşünün aksine, ülkede ormanlık alanların her geçen yıl artığını söyledi.
Kahveci, ülkede son 30 yıl içinde ormanlık alanlarda yıllık yaklaşık 30 bin hektarlık artış olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Kayıtlarımıza göre, son 30 yılda 1 milyon hektar ormanımız arttı. Artış sadece alansal bazda değil, ormanın içindeki ağaç sayısında da artış var. Dolayısıyla da Türkiye, dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden bir tanesidir. Biz bunu hep söylüyorduk ama inanmayanlar olabiliyordu. Geçtiğimiz aylarda uluslararası bir yayın kurumu da Türkiye'nin dünyadaki orman varlığını artıran 20 ülkeden birisi olduğunu söyledi. Böylelikle bizim sözlerimize inanmayanlar, uluslararası bir kuruluş tarafından yapılan bu yayın sayesinde ikna olmuşlardır."
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 21 Şubat 2019 00:07