Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ocak 2006       Mesaj #254
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ikiz_kan adlı kullanıcıdan alıntı

denedım senın dedıgın yere kadar geldım zorda olsa
ama dedıgın gıbı onu cd olarak belırlıyemedımMsn Embarrassed
sfc /scannow tıkladıgım da dırek bu cd takın dıyo Wındows XP professional service pack 2 :..ya ben bıde pc ımı ılk acarken ıkı bolum gelıyo foto cekme ımkanımda yok kı gostereyım
microsoft windows XP home edıtıon
ıste bu yazıdan alt alta ıkı tane var acılırken bırını secıpte pc acılmaya devam edıyo
bunları nasıl sılerız

Arkadaşım bir soru sormuşsun Admin cevap veröiş : şayet düzelmiyorsa sorun senden kaynaklı :.. benim tavsiyem sana sisteme format atmandır :.. bilgisayar kullanımın ne ölçüde bilgi sahibisin bilemem de sen format attığında sana sorulan sorularda bölünmeye "ok" çekmişsin sonradan bu şekil arızaların olacağı kesinidir :...
Şimdi bir sefer formatı mümkünse başlangıç disketi ile dos altında yapmanı tavsiye ederim
Önce bölünmeyi ortadan kaldırman için ve Fat32 sistemde kayıt vermen için başlangıç disketi sonlanıp komut kısmı gelince "fdisk" komutu ile gerekli alana geç tüm dos sistemini silmeyi seç sileme uygula ardından geri dönüp bölünme kısmında hard diski tek parça olarak bırak ve ata 1ci dos bölümü olarak > makinayı aç kapa tekrar başlangıç disketi ile başlat ve bu sefer sanal bellek kısmı sonlanıp "a:/" işareti gelse "format c:" komutu ver sana sorulan soruya "e" yanıtı ile geç formatlama başlasın :.. hard diskin boyutuna bağlı olarak formatlanma biterse yeni sistem kayıtı ver olsun bitsin :.. burda dikkat edeceğin işletim sistemi kayıdı sırasında sana soracağı soru şu " mevcut sistemde bırak FAT32" seç bu bölümü kayıt işlemini sonlanmasını bekle işte sorun kalkar ortadan.
Şimdi desen ki senin anlatımından bir şey anlamadım o halde doğru makinayı bilen birine götür :.. zira yazılı yardım bu kadar olur kusura bakma
Yok desen ki anladım hallederim de "başlangıç disketim yok" o zaman "iyi bir bilgisayar öperatörü nasıl olunur" konusunda benim eklediğim başlangıç disketi zipi indir floopy'e al sana olur bir adet bahsi geçen disket :.. sana kolay gelsin bu mesajla anlamadığın bir husus olsa veya takıldığın merak ettiğin konu "format" hakkında yaz buraya cevap vereyimSmiley9