*Mehmetçik 37 Okul Onardı...
30.05.2007 *Merkez Ve İlçelere Bağlı Okulların Onarımı İçin 108 Bin Ytl Harcama Yapıldı. *Mehmetçik 37 Okul Onardı.
*Merkez Ve İlçelere Bağlı Okulların Onarımı İçin 108 Bin Ytl Harcama Yapıldı.
Mardin’de jandarma karakollarının bulunduğu köylerde bulunan ilköğretim okulları Mehmetçik tarafından onarıldı. Vali Mehmet Kılıçlar normal şarlarda okulların ihale ile onarılması durumunda 500–600 bin YTL lik bir giderin söz konusu olabileceğini söyledi.
Güvenlik hizmetleri yanında, eğitim sağlık gibi alanlarda da bölge insanın yardımına koşan Mehmetçik Mardin’de 37 ilköğretim okulunun onarımını gerçekleştirdi. Vali Mehmet Kılıçlar Mehmetçik tarafından 108 bin YTL’ ye onarılan okulların ihale yoluyla onarımın yapılması durumunda harcamanın 500-600 bin YTL’ ye çıkabileceğini söyledi. Kılıçlar “Jandarma karakolu bulunan köylerimizde Mehmetçiklerimiz ilköğretim okullarını onarmayı üstlendi. Tahsis ettiğimiz ufak bütçelerle kısa sürede büyük işler yapan Mehmetçiğimize ve komutanlarına teşekkür ediyorum. Çok kısa bir süre içinde 37 ilköğretim okulu onarılarak eğitimin hizmetine verilmiştir. Bunun için 108 bin YTL harcama yapılmıştır. Bu onarımları normal şartlarda gerçekleştirseydik 500–600 bin YTL’lik bir harcama yapmamız gerekecekti.”dedi.