Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ocak 2006       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcuları Alex de Souza, Marco Aurelio, Fabio Luciano ve Marcio Nobre Sarı-Lacivertli takımda mutlu olduklarını ve ayrılmayı düşünmediklerini yinelediler.
Sambacı futbolcular Antalya’daki hazırlık kampında basın mensuplarının soruların cevap verirken Fenerbahçe ve kendileri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlk sözü alan Alex, Türkiye’de yaşamaktan memnun olduğuna dikkat çekerek, “Real Madrid’e transferim konusunda çıkan haberleri veren medya, defalarca bu yönde yazılar kaleme aldı. Yarının ne getireceğini bilemeyiz. Ama sözleşmemin bitimine daha 1,5 yıl var. Bu zaman sonunda gereğini düşünürüz.” dedi. Brezilya Milli Takımı’na çağırılması gerektiğiyle ilgili çok fazla konuşmayacağını belirten başarılı futbolcu, “Sekiz yıldır bir şekilde ülkemin renklerine hizmet veriyorum. Davet bekliyorum. Antrenör olsam, kendimi çağırırdım.” diye konuşarak Carlos Alberto Parreira’ya mesaj gönderdi. Şampiyonlar Ligi’ndeki performansının eleştirilmesi üzerine Alex, “Sekiz kişiden fazla oyuncuyla hücuma çıkılmaz. Her takımda futbolcuların belli görevleri vardır. Christoph Daum da Avrupa’da beni oynattığına göre şikayetçi değil demektir.” cevabını verdi.
Roberto Carlos gelmez
Milli Takım’daki arkadaşı Roberto Carlos’un transferiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Alex, Real Madrid’li futbolcunun İstanbul’a gelmek gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. Yıldız futbolcu basında çıkan transfer haberlerinin asılsız olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Carlos bana hiç böyle bir transferden bahsetmedi. Ayrıca zaten altı yabancı oynuyor ve kimsenin şikayeti yok. Kimin yerine alınacak Carlos?”
Diğer Brezilyalı futbolcu Nobre de Alex’ten sonra konuşmaya girerek, yabancı kontenjanın doluluğundan yeni bir lejyoner için kendisinin kurban verileceği söylentilerine şu şekilde tepki gösterdi: “Benim geçmişte neler yaptığımı görmek için rakamlara bakmak yeterli olacaktır. İki yıldır buradayım ve şampiyonluk yaşıyorum. Şimdi üçüncüsü için mücadele ediyoruz. Fenerbahçe tarihinde üst üste böyle bir başarı yok. Sadece şampiyonluğu düşünüyorum.” diye konuştu. Luciano ise Önder Turacı ile birlikte defansta iyi bir ikili oluşturduklarına değinerek, bu yıl da şampiyon olacaklarını iddia etti. Süper Lig’e oranla Şampiyonlar Ligi’nde daha fazla gol yemelerini, “Avrupa maçları daha zor oluyor.” diye yorumlayan deneyimli stoper, “Yenilmemesi gereken goller yedik. Bu hataları antrenmanlarda çalışarak düzeltiyoruz.” ifadelerini kullandı. Orta sahanın başarılı isimlerinden Aurelio da transferi konusundaki ısrarlı soruları, “Şu anda lig ve kupa maçları var. Ondan sonra bu konulara bakarız.” diye geçiştirdi. Appiah’ın kalitesiyle yükünün azaldığını belirten Aurelio’nun uzun zamandır Türkiye’de futbol hayatını sürdürdüğünün hatırlatılması üzerine Alex, ‘O zaten Türk vatandaşı olacak.’ diye esprili yaparken; Luciano da, ‘Marco Ali’ yakıştırmasında bulundu. Bu arada Fenerbahçe hazırlık kampındaki ilk hazırlık maçını bugün Belçika'nın La Louvierre takımı ile saat 19.00'da oynayacak.
Son düzenleyen kompetankedi; 25 Ocak 2008 20:16