TÜRKlüğün suç MÜSLÜMANlığın nostalji sayıldığı bi dünyada... İNADINA MÜSLÜMAN İNADINA TÜRKÜM..
Aslında vatansızım diyenlerin, insan hakları savunucularının, ırkçılığa karşıyız diyenlerin , hrant dink cinayetinde hangi safta durduklarını gördük... haa hrant dink öldürüldüde iyi mi oldu, hayır tabiki Allahın verdiği canı yalnız Allah alır, AMA; gönül isterdi ki, İNSAN hakları savunucuları kılığında dolaşanlar, hrant dink cinayetinde gösterdikleri sağduyuyu ,başka yerlerdede göstersinler...bizim dinimiz barış dinidir ve asla KAVMİYETÇİLİĞİ kabul etmez ki bende ırkçı değilim, bizim ülkemiz onlarca mozaik kavimle bezelidir, osmanlı imparatorluğu 700 yıl bu mozaikle yaşamayı, yaşatmayı başarmıştır....nitekim çöküşüde, günümüzde ki, bizans oyunlarının eseridir, "tarihten ders alınsa, tarih tekerrür eder mi" insan hakları savunucuları acaba "İNSAN" hakları içinmi sokağa döküldü..... acaba birgün önce nerdelerdi..... hrant dinkte bir baba idi yaşama hakkı vardı,çünkü insandı amenna, bizim vatandaşımızdı.... peki ayrımcılığı kim yapıyor bu durumda...
Hrant DINK' in ölümünden sonra yaşananların ardından, VATAN'ı için DİYARBAKIR Lice'de şehit olan J.Komd.Astsb.Kd.Çvş.Kadir AYDIN'a ithafen yazılmıştır.
EY KOCA DÜNYA BENDE ÖLDÜM
Ey koca dünya bende öldüm,
Belli ki hiç birinizin haberi yok,
Hem de DİNK' ten sadece bir gün önce
Ama sen ne duydun,ne gördün,ne de umursadın...
Ölümümden hemen sonra kameralar gelmedi oraya.
Halk'ta toplanmadı ellerinde karanfil ve mumlarla,
Hiçbir devlet büyüğü ve Amerika da kınamadı ölümümü,
Ve yazmadılar adımı mezar taşımdan başka,hiçbir yere...
Halbuki benim adım öz ve öz Türkçe idi, "KADİR AYDIN"
Okunması,söylenmesi ve yazılması onunkinden daha kolaydı,
Ama anmadı beni babamdan gayrı kimse, onu andıkları gibi,
Ve yazılmadı başka hiçbir yere adım, anamın yüreğinden başka...
Ben gencecik fidandım, daha hiç tomurcuk vermemiş,
Ve soldurdular beni Lice'de, hayatımın baharında,
Beni de vurdular,ben de öldüm, bilmem duydunuz mu?
Ama Bulamadılar beni vuranları 32 saatte,belki de hiç aramadılar...
Ben kendi vatanımda, vatanımı vatansızlardan korumak için öldüm,
Ben Türk'tüm, adım Türkçe, ama öğrenemedi adımı hiç kimse,
Bir kez bile manşet de olamadım ya o gül yüzümle gazetelere,
İşte EY KOCA DÜNYA BEN ASIL O GÜN ÖLDÜM...
pekiiiiiii Kadir AYDIN "İNSAN" DEĞİLMİYDİ.. NİÇİN HEPİMİZ “KADİR AYDINIZ” DİYEMEDİKTE...........
Niye Ermeniydik? Bir psikopat tetikçi Hrant Dink’i vurdu diye mi? Bu nasıl mantıktı? Yıllarca bizim diplomatlarımızı katleden Ermeni teröristler yakalanmış mıydı? Bir Ermeni vatandaşı, Hrant Dink ve ailesi de dahil olmak üzere, bir kere bu diplomatların cenaze törenlerinde ‘Biz de bugün Türküz!’ demişler miydi? Aksine Ermeniler tarafından Türklere karşı sürdürülen düşmanlık tohumları arttırılmamış mıydı? Hrant Dink, arkadaşları ve temsil etmekte olduğu çevre de bu düşmanlığı yıllarca körüklememiş miydi? Sıradan bir cinayet yüzünden neden Ermeni olaydık ki? Onlar hiç Türk olmuşlar mıydı?
Cenazedeki 50 bin – 60 bin kişiden bir tanesi bile eline Türk Bayrağı almıyordu! Sanki bu yürüyüş belli çevrelerce, Türklere ve Türklüğe karşı bir yürüyüşe başarılı bir biçimde dönüştürülüyordu! Yanlarında Türk bayrağı götüren bu bayanların ağzından dinleyelim:
Biz dört bayan mesai saatlerimiz dahilinde toplumsal birlikteliğimize ve kültürel mozaiğimize yöneltilmiş saldırıyı protesto etmek amacıyla Hrant Dink’in cenaze törenine katıldık. Törene giderken ülkemizin birlik ve beraberliğinin en önemli simgesi olarak gördüğümüz bayrağımızı da yanımızda götürdük.
Polis kontrolünü geçtikten sonra kalabalığın toplandığı yere kadar elimizde bayrakla yürüdük. Bu sırada Sayın Rakel Dink’in de konuşması başlamıştı. Konuşmayı dinlerken elimizde de bayrağımız dalgalanıyordu.
Bir süre sonra etrafımıza bazı insanlar toplanmaya başladı. Yanımıza önce Düzenleme Komitesi’nden olduğunu söyleyen genç bir bey geldi. Bize bayrağımızın rahatsızlık yarattığını ve provokasyona neden olabileceğini söyleyerek ’Bayrağınızı lütfen indirin’ dedi.
Niyetimizin provokasyon değil, birlik bütünlük mesajı vermek olduğunu anlatmaya çalışırken etrafımız bir anda provokatör olduğumuzu söyleyen kişilerle çevrildi. Belli bir görüşü temsilen orada bulunuyor olmakla itham edildik. ’Burada sizin tarafınızdan kimse yok, dikkatli olun’ şeklinde tehdit edildik. Bir cenaze töreninde gerginliğe yol açmamak için bayrağımızı indirerek tören yerinden ayrıldık.
Türkü, Kürdü, Ermenisi, Rumu, Alevisi, Sünnisi, Çerkezi, Lazı hepimizin birliğini simgeleyen, bir arada kardeşçe var olmanın en önemli sembolü olan bayrağımızdan duyulan bu rahatsızlık bizi derinden üzdü."
Düşünebiliyor musunuz mentaliteyi, nefreti ve düşmanlığı! Adamlar ‘Burda sizden kimse yok!’ diyorlar ve Türk bayrağı açtırmıyorlar! Bu insanlar Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorlar, o bayrağın altında ve o bayrağın sağladığı hukuki eşit haklara sahipler!
Yine aynı gün Tahran’ın kuzeyindeki bir Ermeni klisesinde yapılan bir ‘Hrant Dink Türk Nefreti Töreninde’, Türk Bayrağı yakılıyordu[5]. Bu 2007’de Ermeniler, Rumlar, Yahudiler, Kürtçüler ve PKK’lılar tarafından yakılacak olan tek bayrağımız olarak kalmayacaktı!
........Öldürülmesinden yaklaşık 1 saat sonra dev bir Hrant Dink afişi sanki hazır tutuluyormuş gibi, Agos gazetesinin önüne asıldı! Onca telaş ve kaos içinde, birileri gidip, 1 saat içinde afiş mi yaptırmışlardı? Bir sürü pankart, döviz ve Hrant Dink afişi nerden çıkarılmıştı? Sanki birileri bu olayların gelişeceğini biliyordu ve her türlü materyel daha önceden sağlanmıştı ve bir-iki saat içinde ‘matem-bilinç hali örgütlenmesine’ geçilmişti ‘şaşkınlık bilinç halinden’, hiç bir Kemalist aydının katledilmesinde görülmemiş olduğu gibi!
Taksim ve Şişli’de 5000’e yakın kişi 2-3 saat içinde toplandı! Sloganlar sanki önceden hazırlanmış gibi, hep bir ağızdan tekrarlanıyordu:
Hepimiz Hrant Dinkiz, Hepimiz Ermeniyiz, Hepimiz Kürdüz,
Yaşasın Halkların Kardeşliği
Katil Devlet! Hesap verecek!
Katil Türk Devleti! Katil Türkler!
‘Derin’ den Vurulduk!
Hrant Dink olmak, aynı zamanda Ermeni veya Kürt veya Kürtçü olmayı da paralelinde getiriyordu! İçlerinde bir kişi yoktu, ‘Biz Türküz’ diyen! Bize düşen görev, her koşul ve şartta ecdadımızın soylu duruşunu sergilemektir. TÜRKlüğün suç MÜSLÜMANlığın nostalji sayıldığı bu dünyada... İNADINA MÜSLÜMAN İNADINA
TÜRKÜM...