Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ocak 2006       Mesaj #268
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
cengizkenanoglu adlı kullanıcıdan alıntı

yeni bir sistem kurmak ve bu sistemde photoshop cs2, autocad gibi zorlu programları kullanmak istiyorum fiyat olarak amdler cok cazip olsada "ucuz etin yahnisi" diye dusunmeden gecemiyorum. diger taraftan amd 2500 luk bir işlemci hızının 1.4 oldugunu düşünürsek pentium un 2,66 lık işlemcisi cok daha mantıklı geliyor(fiyat olarak). işlemcilerde fiyat-performans öneriniz nedir?

Teşekkür etim bilinçli sorunuz için Smiley9 :.. anakartınız en az 800 mhz destekli olması kayıdı ile :..ekonomik durumunuzun elverdiği ölçüde İntel P4 3,0 işlemci (cache ön belleği 1 gb ve üstü) veya üstünü kullanmanızı dilerim :...yok alamam derseniz anakartınızın sürati aynı olmak kayıdı ile Celeron 2,4 üstü de aynı işlevi görür fakat daha sonra 2 el işlemlerde fiat düştüğü için piyasada tutulmadı Celeron ben makinalarda kullandım ve performans aldım sözü geçen Celeronla ( şu an bulabileceğinizi zanettmem bu işlemciyi box olarak :..diğer bir konu ekran kartı ile ilgilidir sözü geçen programllar en az 250 mb (chipseti fanlı) olmak kaydı ile üstü tercih sebebidir grafiklerin ekranda daha iyi gözükmesi için :..bir dip not Amd işlemciler oyun tabanlı makinallarda tercih sebebidir zira ısınma ve performans kayıbı en azdır İntel ve diğerleri oyun tabanlılarda aşırı ısınma ve performans düşüklüğü yaratıyor yalnız son dönem piyasayı ele geçirsin diye yeni sürüm işlemcileri deneme maksatlı piyasaya sürdü İntel ::...veee son söz ileriye dönük olması açısından "ucuz etin yahnisi" misali asla ucuz ve 2'ci el kullanmayın orijinal kutusunda "box" olanları tercih edin ::.. kolay gelsin