Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #707

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Haziran 2007       Mesaj #707
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Erdoğan, oğlunun askerliği ile ilgili soruya kızdı

ANKARA Milliyet Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "TSK Kuzey Irak'a girmek istiyor da siz mi engel oluyorsunuz?" sorusu üzerine "Genelkurmay'ın önüne engel, takoz koymayız" dedi. Erdoğan, Genelkurmay’la birlikte müşterek olarak medya yöneticileri ve siyasi parti liderleri ile terör konusunda toplantılar yapacaklarını da açıkladı. Kuzey Irak operasyonu ile ilgili olarak da Erdoğan, “Eğer zamanlaması iyi yapılırsa çözüm olur'' dedi. Oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın askere gitmemesiyle ilgili iddialara da sert çıkan Erdoğan, “Şahsım ve ailem hiçbir zaman bu vatana hizmet yolunda böyle bir alçakca, adi bir yola tevessül etmez. Çocuğumun bir rahatsızlığı var'' dedi.
Erdoğan dün CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Liderler Zirvesi programında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, CNN Türk İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Milliyet Gazetesi yazarı Taha Akyol, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın sorularını yanıtladı.

Çocuğum rahatsız
Oğlu Ahmet Burak Erdoğan’la ilgili askerlik raporu iddialarının sorulması üzerine sinirlenen Erdoğan, "Bir köşe yazarı yazdı. O köşe yazarı da bunu provakatif haber yapmakla meşhur olan bir dergiden aldı. Şahsım ve ailem hiçbir zaman bu vatana hizmet yolunda böyle bir alçakca, adi bir yola tevessül etmez. Çocuğumun bir rahatsızlığı vardı. Askerlik yaşı geldiğinde askeri hastaneye gitti. Askeri hastane elverişli olmadığına dair rapor verdi. Kasımpaşa'daki Deniz Hastanesi. Başhekim açıklama yaptı. Yaklaşık 8-9 yıl önce. Böyle bir yola tevessül etmek suretiyle başbakanı buradan vurabilir miyiz. Belgeleri var elimizde. Bu gazetecinin hep takındığı tavır insanın kişilik haklarına bir saldırıdır. Ortada Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay var. Oğlum 29 yaşında, ASAL Dairesi inceler, atılması gereken adım atılır. Olay bugünün olayı değildir" dedi.

Hükümet ön kesmiyor
“Ordu Kuzey Irak’a girmek istiyor da siz engel mi oluyorsunuz?'' sorusu üzerine Erdoğan şunları söyledi:
"Bizim Genelkurmayımızla, güvenlik güçlerimizle zaman zaman yaptığımız istişarelerde teröre yönelik olarak böyle bir engel koymamız düşünülemez. Bugüne kadar atılması gereken adımları attıysak, zamanı gelince yine atarız. Kararlıyız. Bizim yapabileceğimiz ne varsa eksik araç gerek her zaman hazırız. Irak ve ABD ile yoğun temasımız var. Arzu ettiğimiz neticeye ulaşmış değiliz. Diplomasi devam ediyor. TSK oradaki çalışmalarını sürdürüyor. Bizden engel takoz koyma kesinlikle olamaz. Mümkün değil. Hükümetle ordu arasına fesat fitne koyma gayreti içinde olanlar var. Böyle bir dönemde yapmak yanlış. Hükümet ön kesmiyor. Bu konuyla ilgili bir adım gerekirse kesinlikle atma gayreti içinde oluruz. Bundan vazgeçmeyiz. Genelkurmay'la iyi diyalog içindeyiz."

Gerek görürsek Meclis'i toplarız
“Genelkurmay Başkanı girmek gerekir dedi" denilmesi üzerine de Erdoğan, "Bu süreci iyi götürmemiz gerekiyor. Ortada psikolojik hareket süreci var. Bu sürecin içerisinde bizden bazı adımların atılması ile ilgili tarih bile bekleyenler oldu. Ne zaman gibi bu iş davul zurnayla olmaz. Sınır ötesi operasyonla ilgili Meclis kararı gerekirse alınır. Atılması gereken adım olursa anında atarız. Meclis'i olağanüstü toplarız. Yeter ki o noktaya gelelim. Hassasiyetimiz devam ediyor. Gerekliliğine gerek görürsek Meclis'i toplar karar alırız" dedi.

Zamanlaması iyi yapılırsa çözüm olur
“Kuzey Irak’a girmek fayda getirir mi?'' sorusu üzerine Erdoğan, “Zamanlaması çok önemli. Eğer zamanlaması iyi yapılırsa çözüm olur. Olmazsa iyi olmaz'' dedi. Şehit sayısında bir duraklamanın ardından kendi dönemlerinde artış olduğunu kabul eden Erdoğan, "Ben burada ne kadar sorumluysam Ağar da Baykal da sorumlu. Medya, sivil toplum örgütleri de sorumlu. Hepimizin canı yanıyor. Nasıl sıyrılacağız bunun gayreti içinde olmanız lazım'' dedi.