SQL Server 2005 Nasıl Satın Alınır?
MsXLabs.org
SQL Server 2005'e Giriş
SQL Server 2005, kurumsal veri ve analitik uygulamaları için artırılmış güvenlik, ölçeklenebilirlik ve kullanılabilirlik sağlayan ve aynı zamanda bunların oluşturulma, kurulma ve yönetim aşamalarını daha kolaylaştıran yeni nesil veri yönetimi ve analizi çözümüdür. Günlük operasyonlarınızın bir bölümü olan SQL Server yüklemeleri, üretim lisansları gerektirir. SQL Server 2005'in tüm kanallardan satışı 1 Aralık 2005 tarihinde gerçekleşecektir. Bu tarihe kadar müşteriler, SQL Server 2000 ve Software Assurance (SA) satın alarak bundan yararlanabilir. Böylece müşteriler, yakın zamanda yenilenen SA programıyla elde edebilecekleri diğer faydaların yanı sıra, SQL Server 2005'e ücretsiz yükseltmeye de hak kazanacaklar.
SQL Server 2005 Lisanslama
SQL Server, üç lisanslama seçeneğine sahiptir:- İşlemci Lisanslama Modeli
- Bu modelde, SQL Server çalıştıran işletim sistemi ortamına erişen her fiziksel ve sanal işlemci için bir lisans gereklidir. Bu lisans, herhangi bir cihaz veya kullanıcı istemci erişimi lisansları (CAL) gerektirmez.
- Sunucu artı Cihaz CAL'ları
- Bu modelde, SQL Server çalıştıran sisteme erişen her istemci aygıtı için CAL'in yanı sıra, SQL Server'ın bir oturumunu çalıştıran her işletim sistemi ortamı için bir sunucu lisansı gerekir.
- Sunucu artı Kullanıcı CAL'ları
- Bu modelde, her kullanıcı için bir CAL'in yanı sıra SQL Server'ın bir oturumunu çalıştıran her işletim sistemi ortamı için bir sunucu lisansı gerekir.
Fiyat ve lisanslama seçenekleri hakkında daha fazla bilgi için:SQL Server 2005 FiyatlandırmaAşağıdaki tablo, hem perakende hem de her lisanslama modeli için (işlemci, sunucu artı kullanıcı CAL ve sunucu artı cihaz CAL) örnek SQL Server 2005 fiyatlandırmasını sağlar. Bu sayfada SQL Server 2000 fiyatlandırması bulabilirsiniz. 1 Tüm fiyatlar, ABD içindeki satın alınma fiyatını yansıtır ve ABD doları cinsindendir. Burada listelenen fiyatlar, tahmini perakende fiyatlardır; bayi fiyatları değişebilir.
2 Bu, Microsoft Birim Lisanslama yoluyla az sayıda İşlemci veya Sunucu lisansı satın alan bir şirket için temsili fiyatlandırmadır. SQL Server 2005 satın almak için:- Piyasaya çıktığında SQL Server 2005'in kopyalarını satın almak için şunları yapabilirsiniz:
- Ayrıca MSDN Üyelikleriyle ilgili arama yapın.
Son düzenleyen _VICTORY_; 8 Temmuz 2013 14:17