Arama

Kedinin Gözüyle - Tek Mesaj #14

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
18 Ocak 2006       Mesaj #14
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Bölüm 9

Hayatın cefasını çekmek gerek, Sefa nın anlamını bilmek için.


İnsanoğlu çok bilinmeyenli bir denklem. Bir bakarsınız aşıktan daha aşık bir bakarsınız yola atılmış gazete parçası gibi değersizdir duyguları. Bir makas gibi yada bir bıçak gibi keskin sözleri sarf eder bir yandan pamuktan daha yumuşak cümlelerin mimarı olur. Anlamak başarmak için gereken materyal. Anlamak için gereken nedir ??? İyi bir dinleyici olmak olabilirmi.?

Kaderimizde olanı, yazılanı uygularız kadercilik işte. Her yol ayrımda buluştuğumuz hayatın tozlu yollarında seyrederken mutlaka bir çamur a basmışızdır uzerimize bulaşan. Zaman hızla akışını sürdüğü halde nedense bazen yerimizde sayıp geçmişe maniler düzeriz. Geçmiş adından belli ama gelecek kapalı bir kutudur, anahtar genede bizlerizdir her koyun gibi bizleriz ayaklarımızdan asılacak. Öyleyse yaptıklarımızın bir amacı olmalı biz bu hayata renk katmak için varız. Hayat yada yaşadığımız yer bir bahçe unutmayalım; bu bahçede çiçekler, güller, papatyalar olduğu gibi solucanlar, böcekler, akrepler de var. Bunlar inkar edilemez. Bahçenin bütünlüğü için tüm siyaha ve beyaza ihtiyacımız var. Hiç birini soyutlayamayız.

Her selam bir merhaba yada nasılsınız? vb. cümlecikler bu bahçede yasayan her çiçeğin özlemidir tıpkı su gibi.... Esirgemeyin bunları birbirimizden. Sevgiyle yeşerirken çiçeklerin bir okadar suya güneşede ihtiyaçları vardır.

Arkadaşlarımız dost bildiklerimiz yada düşman hepimiz için. Eyriyi görmek için düz 'ü bilmek gerek. Sevgili MsX Ailesi 70 binin üzerindeki topluluğumuzda hiçmi yoktur eyri.. var tabi.. Benim kendime adadığım yol bunca eyriyi olabildiğince düz hale getirmek. Çıkarıp atmak adına değil. Çünki bir bahçede olması gerekenler bunlar. Bahçeyi olabildiğince temiz gül yüzlü mis kokan çiçeklerle doldurmak bizim görevimiz olmalı tıpkı sizinde olduğu gibi...

Bu bahçeye her ektiğiniz tohum yeşerecek buyuyecek başka tohumlara gebe olucaktır. Unutmayın.. Sevgi, arkadaşlık karşılıksız paylaşımla yücelir. Kendinizi yüceltin tüm olumsuzluklara karşı en iyi silahtır sevgi. Sevgi dolu bir dünyada yaşamak için elimize alalım dostluk süpürgesini başlıyalım önce kapımızın önünden, kim hazır?



Turkiye kompetankediTurkiye
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen kompetankedi; 18 Ocak 2006 14:12