Arama

Yedi Cihan Devleti - Tek Mesaj #26

Çakabey - avatarı
Çakabey
Ziyaretçi
3 Temmuz 2007       Mesaj #26
Çakabey - avatarı
Ziyaretçi
Yazımızın Devamı...

"Karındaşım Selim Şah Bey tahrik-i isyan üzere Rumeli'de asker çekip Hudavendigar'ın üzerine geldiği
sebepten hilaf-ı adet Semendire ve Vidin ve Niğbolu sancaklarıyla bazı maadin ve harac ve sair haslarıyla
beş kere yüz bin akçe verilmiş olduğu, halbuki zahiren üç sancak ise de amma manen Rumeli'nin külliyen verilmesi
dimek olup hemen umur-i saltanattan bir hutbe ve bir de sikke kaldığı [padişah sayılması için sadece hutbede
adının okunmasının ve adına para basılmasının eksik kaldığı] ve halbuki benim babamın rızasından başka
bir şey gözetmediğim, pederimi asla incitmediğim ve bu suretle itaat üzere bulunduğum kaziyyenin
ber-aks olduğun, babamın sağlığında saltanatta tamah bulunmadığım, fajat asi biraderimin üzerine
gitmekliğime müsaade olunması malum ve mukteza-yı haldir. Muhibbiniz (kendisi) Yenişheir civarında olup
benim aksa muradım, varup hayır duaların almaktır. Bu milktar yakın yere gelmişken talebim reddolunup
halk içre hacil oldum. Muradımın husülü içün gayret idünüz. Selim her zaman muhalefet üzre olup bu
muhlisiniz (kendisi) 30 yıl daima itaat ve inkiyat üzere olduğunun aradaki farkı nedir?
İmdi muradımın husülüne himmet idiniz."

Devam edecek...