Arama


Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
5 Temmuz 2007       Mesaj #95
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim bk Sevinc017

Kartal'a OFTAŞ modeli


Şube sorumlusu Celal Kolot, birleşmenin Türk futbolu açısından faydalı olacağını belirtti. Ertuğrul Sağlam da yarın oynanacak Kasımpaşa maçından sonra belirleyeceği isimleri sarı siyahlı ekibe gönderecek.


Beşiktaş geleceğe yatırım yapıyor... Başkan Yıldırım Demirören, İstanbulspor Başkanı Saffet Sancaklı ile yaptığı görüşmede anlaşma sağlandı ve siyah beyazlı takımda kadroya giremeyen oyuncular sarı siyahlı takıma verilerek gelecek senelere hazır hale getirilecek.
Hürriyet Gazetesi'nden İsmail Er'in haberine göre Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, A takım ile antrenmanlara çıkan Serdar Özkan, Mustafa Aşan, Adem Büyük, Kenan Özer, Ergün Aydın, Sezer Sezgin, Aydın Karabulut, Can Erdem, Erdem Köse, İrfan Sezgin Selçuk, Ertuğrul Furkan, Emre İncemollaoğlu, Can Gümrükçü, Koray Şanlı ve Batuhan Karadeniz’in yarın yapılacak Kasımpaşa maçından sonra yapılacak eleme sonrası büyük çoğunluğu İstanbulspor’a verileceğini belirtti.
Kolot amaçlarının Türk futboluna oyuncu kazandırmak olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Alt yapıdan çok değerli oyuncular yetişiyor. İleride ışık veren oyuncularımızın istikrarı için oynayacakları kulüp ya da kulüplere göndermekte yarar olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle İstanbulspor fikri bize çok uygun geldi."
Mehmet Ekşi’nin Türkiye ve Avrupa’nın her bölgesinde tarama ekibi oluşturduğunu belirten Kolot sözlerini şöyle sürdürdü: "Beşiktaş’ın oyuncu tarama ekibi BEFAM, hem A takım hem de genç takım için futbolcu arıyor. Özkaynak Düzeni Yarışmacı Takımlar Sorumlusu Yemen Ekşioğlu, antrenör Necdet Ergün, Ömer Gülen, Sarp Yiğit, Metin Uzun, Gürsoy Yalçın, Fikret Demiral, Halim Aydın, Önder Karaveli, Muharrem Önen, Mehmet Bulduk yurt içi ve dışında sürekli arayış halindeler. Bu da bizim için büyük kaynak."
44 oyuncu var
Beşiktaş Kulübü’nün her takıma eşit mesafede olduğunu kaydeden Kolot, pilot takımlar arasında İstanbulspor’un seçilmesinin önemli olduğunu kaydederek şu yorumu yaptı: "Beşiktaş’ın gençlerini Süper Lig, Lig A ve Lig B takımları arasında paylaşılamıyor. Kadromuzdaki tüm gençler A takımda oynayacak düzeyde ve performansta. Şu anda Ertuğrul Sağlam’ın elinde gençlerle birlikte 44 oyuncu var. Bu kadrodan 3 takım sahaya çıkar. Bu nedenle kadroya giremeyen gençlerimizi yarışmacı olan ekiplerde vererek formda tutmak istiyoruz."
Gururumuz olacak
Beşiktaş alt yapı sorumlularından Mehmet Ekşi, yönetimin aldığı karara sevindiklerini ifade ederken, "Beşiktaş bugüne kadar yüzlerce genç yetiştirdi. Bu gençler arasında önemli kabiliyetler var. Gençlerimiz bir çatı altında toplanırsa daha büyük başarılar elde ederiz. Çünkü minik takımdan A takıma çıkana kadar beraber oynayan bu gençler sadece Beşiktaş’ın değil Türk futbolunun da gururları olacak" dedi.
Her konuda anlaştık
İstanbulspor Başkanı Saffet Sancaklı, Beşiktaş’la yapılan görüşmelerin sadece iki kulübü ilgilendirmediğini belirtirken, "Türkiye’de kulüplerin birbirine ihtiyacı var. Üç büyüklerde yüzlerce yetenek var. Alt yapıda yetişen gençlerin, kontrol edilmesi, gelecekte daha başarılı olmaları için bu gençlerin bir arada oynamasında yarar var. Bu konuda Beşiktaş ile her anlamda anlaştık" diye konuştu.
İstanbulspor Teknik Direktörlüğü’ne getirilen siyah beyazlı takımın eski yıldızı Ulvi Güveneroğlu ise Lig A’da zirveye oynayacak takım oluşturacaklarını ve bu yapılan anlaşmanın hem kendilerine, hem de Beşiktaş’a büyük fayda getireceğini belirtirken, bu anlaşma sayesinde Oftaş gibi kendilerinin gelecek yıl Süper Lig’e çıkacaklarını söyledi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....