Arama

Linkin Park - Tek Mesaj #3

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Ocak 2006       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Şimdiye kadar 35 milyon albüm satan, Grammy Ödüllü grup Linkin Park’ın beyni Mike Shinoda’nın yeni projesi olan Fort Minor nihayet müzikseverlerle buluştu. Linkin Park’ın son projesi ‘Collision Course’da olduğu gibi Jay-Z’nin desteğinde gerçekleşen bu faklı proje aslında bir hip hop albüm olarak karşımıza çıkıyor. İlk single olarak “Remember The Name” ve “Petrified”ı seçen Mike Shinoda’nın yeni projesi ‘Fort Minor’ün oldukça ritmik 'The Rising Tied’ albümüne Holly Brook, The Roots’dan Black Thought, John Legend, Kenna, Styles of Beyond, Common ve Jay-Z gibi isimler konuk olarak katılıyor...
WARNER BROS. (hip hop)

Linkin Park dağılıyor mu?


Linkin Park'ın Chester Bennington ile en çok tanınan ve sevilen elemanı olan Mike Shinoda'nın solo albüm hazırlığında olduğu söylentileri yayılınca, Shinoda albümüyle ve Linkin Park'la ilgili merak edilenleri anlattığı bir açıklama yaparak projesini Kasım ayının sonuna doğru yayınlayacağını belirtti.
Ad:  linkin13.jpg
Gösterim: 580
Boyut:  12.6 KB

Linkin Park ile müzik yapmaya başlamadan önce kendi başına takılan ve melodiler üreten Mike Shinoda, yan projesi Fort Minor ile tekrar o günlere döneceğinin sinyalini verdi. Her zaman hip-hop yapmayı istediğini söyleyen Shinoda, ancak zaman içerisinde diğer şeylerle hip-hop'ı birleştirdiğini fakat hiçbir zaman bunu yapmak istemediğini, tek istediğinin saf hip-hop yapmak olduğunu dile getirdi.

Ad:  linkin1.jpg
Gösterim: 542
Boyut:  10.6 KB Ad:  linkin2.jpg
Gösterim: 486
Boyut:  9.0 KB
Linkin Park haricinde geçirdiği dönemde Los Angeles underground hip-hop camiasından arkadaşları olan Styles of Beyond, Kenna, The Roots'tan Black Thought, Common ve John Legend ile bir araya gelen Shinoda'ya en büyük destekse Jay-Z'den geliyor.

Fort Minor albümü "The Rising Tied"ın prodüktörlüğünü üstlenen Jay-Z ile çalışmanın kendisi için çok önemli bir olay olduğunu belirten Shinoda, Linkin Park'ın da yeni albüm çalışmalarına devam ettiğini, Chester ile kendisinin solo çalışmalar yapmasının grubun dağılacağı anlamına gelmediğini belirtiyor. Yani korkuya mahal yok, Linnkin Park dağılmıyor… En azından şimdilik…

Dünden bugüne Linkin Park


Bir söyleşilerinde 'Bizimle ilgili en büyük yanılgı Linkin Park'ın bir rock grubu olduğudur. Bizim böyle bir iddiamız yok. Müziğimiz sahip olduğumuz müzik zevklerini bir araya getiren bir karışım" diyor, gitarist Brad Delson.
Ad:  linkin15.jpg
Gösterim: 525
Boyut:  13.8 KB


Sahiden de, Linkin Park geçmişine bakıldığında, çok farklı müzik zevklerine sahip olan altı gencin bir araya geldiğini görüyoruz. İlk önce Brad ve Mike bir araya gelip, ilk amatör kayıtlarını ortaokulda yapar. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye başlıarlar, ancak akılları fikirleri hala müzikte kalır. Mike, okulda kendisiyle benzer müzik zevki taşıyan Joseph Hahn ile tanışır. Bu arada Brad de boş durmaz ve, davulcu Rob Bourdan ile tanışıp kaynaşır. Sonunda bu dördü bir araya gelip grubu kurarr, kısa süre sonra aralarına Mark Wakefield ile Dave Farrell (Phoenix) de katılır. Kendilerine isim olarak ilk önce Super Xero'yu seçip ardından Xero olarak yola devam ederler. 4 şarkıdan oluşan bir demo çalışması ve Mark Wakefield'ın gruptan ayrılışının hemen ardından topluluk, isimlerini, ileride ilk albümlerine de ilham verecek olan Hybrid Theory olarak değiştirir.

Diğer tarafta, Chester Bennington adlı genç rock yıldızı olma hayalleriyle yanıp tutuşmaktadır. Ancak bir türlü istediği başarıyı elde edememiştir. 16 yaşındayken Sean Dowdell ile birlikte Gery Dazel'i kurar. Grup yerel bir başarı kazansa da, plak şirketleri onlara albüm yapma konusunda pek de hevesli olmayınca, pek çok şirket tarafından redddedilirler. Ancak, Phoenix Farrell'ın başka bir toplulukla turneye çıkmak üzere grubu terk etmesinin ardından, vokalist Chester Bennington kadroya dahil edilir. Grup Hybrid Theory adından da telif haklarından doğan çeşitli sorunlar yüzünden vazgeçince, Amerika'nın her yerinde bulunan Lincoln Park'larından birine rastlayan Chester'ın okunuşunun kulağa çok hoş geldiğini söylemesi üzerine Linkin Park adını alır.

Daha sonra Phoenix'in sürpriz dönüşüyle birlikte Linkin Park, yepyeni bir demo çalışmasının ardından, kariyerlerinin belki de en önemli adımını atarak Warner müzik şirketiyle anlaşır. Ekim 2000'de Hybrid Theory adlı ilk albüm çalışmaları piyasaya sürülen Linkin Park, One Step Closer, Crawling, ve In The End gibi hit çalışmalarıyla adını kısa sürede duyurmayı başarır. Temmuz 2002'de ortaya çıkan Reanimation adlı albüm, hala yankıları süren Hybrid Theory'nin remix versiyonlarını içermektedir. 2003 yılının Mart ayında çıkardıkları Meteora adlı albümleri ve burada yer alan Somewhere I Belong, Numb ve Faint gibi hit'leriyle Linkin Park, dünya çapında hayran kitlesini genişletmeyi başarır. Bugüne kadar Video Müzik Ödülleri de dahil olmak üzere bir çok ödül kazanan Linkin Park, en son rap sanatçısı Jay-Z ile birlikte, Collision Course adlı orijinal bir albüm çalışmasına imza atar.

Diskografi
  • Xero Sampler Tape (1995)
  • Hybrid Theory EP (1998)
  • Hybrid Theory (2000)
  • Reanimation (2002)
  • Meteora (2003)
  • Collision Course (2004)
  • Minutes to Midnight (2007)
  • Road To Revolution - Live At Milton Keynes (2008)
  • A Thousand Suns (2010)
  • Living Things (2012)
  • Recharged (2013)
  • The Hunting Party (2014)
  • One More Light (2017)
Son düzenleyen Safi; 21 Temmuz 2017 01:12