Arama

Hayata Dair - Tek Mesaj #812

RuYa - avatarı
RuYa
Ziyaretçi
13 Temmuz 2007       Mesaj #812
RuYa - avatarı
Ziyaretçi
Insanlar kirmizi güllerin pesinde kosarken, ayaklarinin altinda ezilen papatyalarin farkina varmaz çogu zaman
Dal rüzgari affetse de kirilmistir bir kere Maksat bir sevgili ugrunda ölmek degil, ugrunda ölünecek sevgili bulmaktir….
Sen sevgi nedir bilmezsin ki... Hiç sevmedin. Agla aglayabildigin kadar, bütün güzellikler sende ask bendedir
Askta gösterilmesi gereken saygi, ayrilik gününde ondan nefret etmemektir
Sen seni öyle birine baglaki, sen öldügünde o hiç yasamasin Silgi kullanmadan resim çizme sanatina hayat diyoruz
Hayatta en uzun ask, tek tarafli olandir Küçük insanlarin büyük gururlari olur Ayriliklar küçük sevgileri yikar, büyük sevgileri kuvvetlendirir.
Tipki rüzgarin mumu eritip atesi körükledigi gibi Uzaklardan sevecegim, haberin olmayacak Gülü sev, dikeni batmasin.
Öyle birini sevki asla seni unutmasin
Bir öpücük bir kum tanesi ise sana tüm kumsallari hediye ediyorum
Sevgiyi öldürmek insanin kendi elinde olsaydi, kimse aci çekmezdi
Kimseye gereginden fazla deger verme, degerin
Hayatta en aci sey 'merhaba' diyerek birlesen ellerin 'elveda' diyerek ayrilmasidir
Sevdiklerini elde etmeye degil, elde ettiklerini sevmeye çalis Ayrilik bile aglardi, ayriligi ller bana kalpsizsin diyorlar, dogru çünkü kalbimin sende oldugunu bilmiyorlar
Alip kirsalar sana yazdigim kalemi, kanimla yazarim sana olan sevgimi
Hiç kimse bir arkadas kaybedecek kadar zengin degildir
Ask öyle bir cennetin anahtaridir ki, orada cehennemdekilerden pek az sey eksiktir
Sorunlarini çözmek için kendinden baskasindan medet ummadigin zaman özgürsün demektir
En asil intikam affetmektir Nankör insan her seyin fiyatini bilen, hiçbir seyin degerini bilmeyendir
Vur hançeri kalbime kana bulansin, fakat fazla derine inme orada sen varsin
Asla birilerinin umudunu kirma, belki de sahip oldugu tek sey odur
Sevdiginizi yitirmek sevginin simdi yasanmasi gerektigini ögrenmenin acimasiz bir yoludur
Aglarken acilarin içinden basiniz dik geçin. O zaman ölüm hayatin karsisinda sevgi ile egilir
Sen dudaklarimda hece olsaydin, seni kaybetmemek için hiç konusmazdim
Bitmesinden korkuyorsan, ask degildir duydugun Aski sevene degil, sevipte ayrilana sor
Hatirlanmak dogmak kadar güzelse, unutulmak ölmek kadar acidir
Sen seni seveni degil, sevilmeye layik olani sev Sevgiler çicektir, soldurmayalim
Servetin bütün kudreti aski teslim alamaz Intikam sapsiz bir kilica benzer, kullanani da kurbanida keser
Sevgi insanin yüreginde dogustan varolan bir duygudur
Yalan her an yikilmaya mahkum bir siginaktir
Hiç bir kalp zorla elde edilemez. Sev! Öyle sevki, bulamasin sende bir zerre gurur, gururun oldugu yerde sevgiler son bulur
Basari yolun basinda, ona kosmak için kendini engelleme
Askin en güzel yani, çocukça hatalari bile güzel kilmasidir
Bana asik olmani emredemem, ask kimsenin kölesi degildir
Günes her zaman yeni umutlarla dogar, sönen umutlarla batar
Sigaranin dumani yalnizca gerçeklerin üzerini kapar, birde körpe cigerlerinizi
Her gecenin ardindan yine sabah olur. Bütün gün uyudugum için bana uykucu diyorlar.
Çaktirma bebegim seni rüyamda gördügümü bilmiyorlar
Sana dünyada en sevdigim seyi vermek isterdim, ama seni sana verememki
Durmasini bilin, yoksa degerli olan hiç bir sey size yetisemez
Beni, bir dakika degil, bir saniye degil, bir saniyenin onda biri kadar sev...
Bir yil degil, on yil degil, bin yil mesut olurum. FAZIL ERİKÇİ