Kaldırma işleminin neden bu kadar sorun çıkardığını anlayamadım.
Programı az önce indirdim, kurdum. Programla birlikte sanal webcam sürücüsü de yükleniyor, yani yükleme iki aşamalı oluyor.
Programı çalıştırdım, test ettim, herhangi bir sorun yok.
Sonra Denetim Masası > Program Ekle veya Kaldır listesinden programı bulup Kaldır'a tıkladım, kaldırma başarıyla tamamlandı.
Bilgisayarı bir kez yeniden başlatmam gerektiğine dair bir uyarı aldım. (Çoğunuzun yapmadığı gibi ben de yapmadım, temel sorunu vurgulamak adına)
Program artık yok. Fakat sanal webcam sürücüsü muhtemelen aygıtlar listesinde hala duruyor. Neden? Çünkü bilgisayarı baştan başlatmadım...
Aygıtı elle kaldırdım... Sonra Aygıt Yöneticisi'ndeki Donanım değişikliklerini tara tuşuna (mavi tuş) tıkladım. Hala bilgisayara bağlı olduğu varsayılan aygıtlar bu tuşa tıkladıktan sonra tekrar listeye gelirler.
Daha önce aldığım "Bilgisayarınızı baştan başlatmanız gerekmektedir" uyarısına uymak bana bu kez doğru geldi...
Baştan başlattım ve aygıt yöneticisinde splitcam sanal webcam aygıtı yoktu, gerçek webcam'im de gayet normal bir şekilde çalışmaya devam ediyordu...
The Happy End