Arama

Kedinin Gözüyle - Tek Mesaj #15

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
27 Ocak 2006       Mesaj #15
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Ne kadar hakkaniyetliyiz? yada hak nedir bilirmiyiz?

Değerli arkadaşlarım. Haklılık kişinin yapısına göre farklılık gösterir; benim için doğru olan sizin için yanlış olabilir. Tek sorun bu değildir. Bunların ortak noktasını bulmak hakkaniyeti getirir.

Doğrusuyla eyrisiyle yaşadığımız şu dünyanın güzelliklerini görme adına sizlerle paylaşımda bulunuyorum. Fikirlerim doğru dur asla demem yanlışta demem. Amacım temelde sizlerin bu yazdıklarımdan ufakta olsa doğru gördüğünüzle örtüşmek.

Teknolojiyi kullanıyoruz kimimizin pahalı cihazları kimimizin orta şeker bilgisayarları olduğu gibi hepimizin mantık cercevemizin kabul ettiği çizgiler vardır. Kim itiraz edebilir 2+2= 4 e yada kim kırmızıya siyah diyebilirkiş hepimizin kabul ettiği kavramlar bunlar. İşte bende sizlere sizlerin bakış açınızdan ortak bir yola cıkma adına yazılarımı ısrarla sürdürüyorum.

Doğadan örneklerle bezediğim seride cok örneklerim olmasına ragmen size daha güncel MsX Ailesi içersinde yaşadığımız olası her gün karşılaştığımız örneği vericem bu yazımda...MsXChat vaz gecilmezimiz oldu üstelik birde radyo ekledik sırf rahat bir ortamda dostluk sohbet paylaşım adına.. Farkında olmuşsunuzdur buradada kurallarımız vardır.

1. kural Seviye
2. kural yetkililerin uyarılarına uymak
3. kural genel ahlak kültürünün dışında olmamak diğer chat kanallarıyla bir tutmamak
4. Arkdaşlık dostluğun olduğu ancak ard niyetli davranışlarında olabileceği göz önünde bulundurarak msn adresi vermemek... en basit kurallarımızdır. Bunun haricinde her şey serbesttir.

Kurallara uymayan yada MsX Ailesine yeni katılmış tüm üyelerimize ikazımızdır Lütfen Kurallarımızı Okuyun ancak nedense göz ardı edilir ve kural dışına cıkıldığında ben yada diğer arkadaşlarım gereğini yaparlar. Şimdi haklılık yada neden atıldı soruları peşinden gelir. Haklıydın yada haksızdın diye "hak" nedir bilirmisiniz? Buna en iyi örnek aşağıda sunacağım olay tam açıklık getirecektir.

...

Kocadere köyünde büyük bi sargı yeri kuruluyor. Kimi Urfalı , Kimi Bosnalı, Kimi Azerbaycanli, Kimi Adıyamanlı , Kimi Gürünlü, Kimi Halepli çok sayıda yaralı getiriliyor...

Bunlardan biri Lapsekinin Beybaş Köyündendir ve yarası oldukça ağırdır.Zor nefes alıp vermektedir.Alçalıp yükselen göğsünü biraz daha tutabilmek için komutanının elbisesine yapışır.Nefes alıp vermesi oldukça zorlaşır ama tane tane kelimeler dökülür dudaklarından.
"Ölme ihtimalim çok fazla... Ben bir pusula yazdım...Arkadaşıma ulaştırın..."
Tekrar derin nefes alıp, defalarca yutkunur:
"Ben...Ben köylüm Lapseki'li İbrahim Onbaşından 1 Mecit borç aldıydım...Kendisini göremedim.Belki ölürüm.Ölürsem söyleyin hakkını helal etsin"
"Sen merak etme evladım" der Komutanı, kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar.Ve az sonra komutanının kollarında şehit olur ve son sözüde :
"söyleyin hakkını helal etsin" olur...

Aradan fazla zaman geçmez. Oraya sürekli yaralılar getiriliyor.Bunlardan çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit düşüyor.
Şehitlerin üzerinden çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor.
İşte yine bir künye ve yine bir pusula.Komutan göz yaşlarını silmeye daha fırsat bulamamıştır.Pusulayı açar, hıçkırarak okur ve olduğu yere yığılır kalır.Ellerini yüzüne kapatır, ne titremesine nede göz yaşlarına engel olamaz...

PUSULADAKİ NOT:
"Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 mecit borç verdiydim. Kendisi beni göremedi.Biraz sonra taarruza kalkacağız.Belki ben dönemem.Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim."


Siz bu olayın neresindesiniz? Evet Arkadaşlar doğru olmak haklı olmak güzel ama kalbimizinde doğru olması gerek .Yargılarken kendi duygularımızı eger eklersek gelişen olaylara bakış açımızı saptırabiliriz.

Lütfen sizlerde bizlerin vermiş olduğu kararlarda unutmayın ki temelde sizlerin rahat bir ortamda bulunmanızı sağlamak temelimizi teşkil ediyor. Düşüncelerinizi bu ölçüde bir kefeye koymanızı dilerken doğruluk ve saflık adına iyi günler dilerim.

Saygılarımla


Turkiye kompetankediTurkiye
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.