Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ocak 2006       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
spor 100. yılda elde ettiği şampiyonluğun ardından hızla kan kaybeden Siyah-Beyazlılarda, sahadaki başarısızlığın yanı sıra borçların da 70 milyon doları aşması camianın sabrını taşırdı. Kartal’ın önde gelen isimleri faturayı Demirören yönetimine keserken, Onursal Başkan Seba konsensüs çağrısı yaptı.

Beşiktaş’ta Ailton’un gönderilmesi, Teknik Direktör Jean Tigana’nın önünü göremediğini ifade etmesi, futbol takımının düşme potasındaki ekiplerle arasındaki puan farkının azalması ve borçların 70 milyon doların üzerine çıkması camiayı derinden sarsıyor. Taraftarlar, “Yönetim istifa” yürüyüşü başlatmaya hazırlanırken, Beşiktaş’ı yakından tanıyan isimler bir an önce bu kötü gidişin durması gerektiğini söylüyor. Siyah-Beyazlı kulübün bu duruma düşmesini Başkan Yıldırım Demirören yönetimine bağlayanlar olduğu gibi, görevinden istifa ederek erken seçime giden eski başkan Serdar Bilgili’nin de payı olduğunu iddia edenler var.
Tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Beşiktaş’ın 2010’lu yıllara kadar mali olarak düze çıkmasının zor olduğu ifade ediliyor. Siyah-Beyazlı camianın önde gelen isimleri, kurtuluş reçetesi olarak camia içinde bir konsensüs oluşturulmasının şart olduğunu öne sürüyor. Beşiktaş’ın geleceğinin teminatı olarak gösterilen Fulya Projesi ise camianın geneli tarafından olumlu bakılan tek icraat.
Onursal Başkan Süleyman Seba, Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan değerleri hep ön planda tutmuştu. Başkanlık Serdar Bilgili’ye geçtiğinde herkesin sempatiyle baktığı bir camia olarak dikkat çekiyordu Beşiktaş. Seba’dan sonra değerler yavaş yavaş tükenirken, Siyah-Beyazlı tribünler adeta, ‘olay yuvası’ haline dönüştü.
Seba konsensüs istiyor
Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın en güvendiği isimlerden biri olan eski yönetici Fahrettin Curoğlu, efsane başkanın da durumdan çok rahatsız olduğunu ifade etti. Kötü gidişi durdurmak için Seba’nın bir konsensüs oluşturma çağrısı olduğunu belirten Curoğlu, “Yıldırım Demirören ve yönetimi bütçeyi dengeleyemedi. Tabloya bakıldığında yönetim başarılı gözükmüyor. Ellerinde Fulya Projesi var. İyi değerlendirirlerse Beşiktaş'ı düze çıkarabilirler. Şu ortamda birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Süleyman Seba da bu duruma çok üzülüyor ve ortak hareket edilsin istiyor.” dedi.
Bir dönem Yönetim Kurulu’nda görev alan Reha Muhtar da eski çalışma arkadaşlarının doğru yolda olmadığını düşünüyor. Muhtar, “Başkan ve yönetimin tutarsız davranışları devam ettiği sürece kötü gidiş durmaz. Yönetimin güvenoyu alması şart.” açıklamasını yaptı.
İcra yetkisi bulunmasa da kulübün manevi olarak kontrol mekanizmasını elinde bulunduran Divan Kurulu da gidişattan memnun değil. Divan Kurulu, son 1,5 yılda yapılan transferlerden bir sonuç alınamadığını bu nedenle de bir yıl sonra yapılacak olağanüstü kongre öncesi büyük transferleri kontrol altına almayı düşünüyor. Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, Beşiktaş’ı bu duruma yanlış transferlerin getirdiğini belirterek, “Başkan Yıldırım Demirören ile bu kötü gidişatı görüştük. Ben yönetimin istifa etmesinin bir çare olmayacağını düşünüyorum. Yönetimlerin yine seçimle gitmesinden yanayım. Gelinen bu noktada Serdar Bilgili yönetiminin aniden istifa etmesinin de etkisi büyük. Demirören hazırlıksız iş başına geçti. Aldığım duyumlara göra Tigana ile devam edilecek. Gençlerle ilgili de çalışmalar yapılacak.” ifadelerini kullandı.
Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner ise yapılan eleştirilerin doğal olduğunu kaydederek 26 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan Mali Kongre’de her şeyin hesabını vereceklerini söyledi.
Beşiktaş’ın geleceği Fulya Projesi’ne bağlı
BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi isminin verilmesi düşünülen ve Beşiktaş'ın geleceğinin teminatı olarak gösterilen Fulya Projesi için ilk kazma 26 Temmuz 2005'te vuruldu. Beşiktaş Belediyesi'nden tartışmalı bir şekilde inşaat ruhsatı alan Beşiktaş yönetimi, konsept olarak hastane, hipermarket, otel, apart-otel, kongre merkezi, Residence ve yan üniteleri (restaurantlar, fitness, toplantı salonları, sinema vs. gibi) fonksiyonlardan oluşan projeden kalıcı gelir elde etmeyi hedefliyor. Beşiktaş'ın yıllık 10 milyon dolar civarında kira geliri beklediği Fulya Projesi'ne Siyah-Beyazlı camia genel olarak olumlu bakıyor. 17 firma arasından ihaleyi kazanan Aşçıoğlu firması ise inşaatı 24 ay içinde bitirecek ve 70 milyon dolarlık yatırım yapacak.
RIZA ÇALIMBAY (ESKİ TEKNİK DİREKTÖR) - Kulüp yapısı derhal değişmeli
Bu gidişatın önlenebilmesi için tek çıkış yolu yönetimin tutarlı olmasıdır. Ben başarılıydım; ama Beşiktaş'ta sabır yoktu. Benim yaşadığım sorunların başında oynamayan futbolcuların verdiği sıkıntılar geliyordu. Yönetim bundan sonra geleceği düşünerek kadro kurmalı. Bir de kulübün işleyiş tarzı tamamen değişmeli.
SANLI SARIALİOĞLU (SPOR YAZARI) - Tigana’yla yola devam edilmeli
Ailton’lar gönderilip Jun'lar alınarak bir noktaya varılamaz. Ailton satılmalıydı; ama Jun'a ne gerek vardı? Bu düşünce şekli devam ettiği sürece başarı hayal olur. Şu anda Beşiktaş'ın yapması gereken ilk iş Teknik Direktör Tigana ile olan birlikteliğini uzatmak ve de onunla beraber gelecek sezonun planlamasını yapmak olmalıdır.
ADNAN DEMİR (ESKİ YÖNETİCİ) - Fenerliler yönetse daha iyi!
Şimdiki yönetim görevini derhal bırakmalıdır. Başkan istifa etti, geri geldi. Beşiktaş bu kadar mı küçültülür? Bu yönetimin daha fazla borçlanmaya hakkı yok. 100 milyon dolarlık borç var, hiçbir başarı yok. Beşiktaş düşme potasındaki takımlarla çekişiyor. Eğer Beşiktaş'ı Fenerbahçeliler yönetseydi bu kadar kötü olmazdı.
EROL KAYNAR (ESKİ YÖNETİCİ) - Kulüpte otorite boşluğu var
Yönetim kısa vadede Tigana sorununu çözmeli. Otorite boşluğu var. Futbolcular Tigana'nın kalacağına inanmalı. PAF takımından oyuncu alarak bu işi çözemezler. Bugün için transfer yapmalarının bir mantığı yok. Ortada yönetim zaafı var. Futbolcuya ve hocaya kabahat bularak bu sorunların çözülmesi mümkün değil.
REHA MUHTAR (ESKİ YÖNETİCİ) - Yönetim tutarlı davranmalı Beşiktaş'ın nereye koştuğu maalesef belli değil. Başkan Yıldırım Demirören ve yönetim tutarsız davranışları devam ettirdiği sürece Beşiktaş her geçen gün kötüye gider. Bu nedenle yönetimin zikzak çizmeden en kısa zamanda önümüzdeki 1,5 yıllık proje ve hedeflerini maddeler halinde camiaya duyurup güvenoyu alması şart.