Arama


ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
30 Ocak 2006       Mesaj #3
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
KOLA KUTULARINA DİKKAT!!!
Doç.Dr.Osman Genç
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı - Kınıklı-Denizli
Tip laboratuarı Fordwerke'den tıbbi haber Kısa süre önce bir kadın absurd bir sebepten dolayı ölmüştür. Genfer Gölü'ndeyken bir kutu içeceği (Fanta,Kola v.s.)
Kutusundan içti. Pazartesi günü Lozan'daki CHUV'ye sevk edildi ve Çarşamba günü vefat etti.Otopsi sonucu Leptospiroz fulgurante'den öldüğü anlaşıldı. Tekneye bardak götürmemişti ve içeceği direkt kutudan içmiş. Kutular kontrol edildiğinde, kutularda fare urini (idrarı) bulunduğu, yani Leptospiras ile kirlendiği ortaya cikti. Muhtemelen kadın, kutunun üstünü içmeden önce temizlememişti Fare urini bulaşmış ve kurumuş, ki bu zehirli maddeler içermektedir, bu da Leptosiproz'u ortaya çıkaran Leptospiras içerir. Bu kutular fare bulunan depolarda muhafaza edilir ve temizlenmeden Pazar'a sürülür. Kutular satın alındıktan sonra buzdolabına konulmadan önce bulaşık deterjanı ile özenle temizlenmeli.
Ispanya'da INMETRO tarafından yapılan bir araştırma sonucunda, kutular tuvaletlerden daha da fazla kirlidir!!!
Bu mesaj olabildiğince çok insana ulaşmalıdır.
Kanton Hastanesi Genf'den Mesaj Ing. Gerhard Hofmann Tip ve Laboratuar Tekniği Merkezi Anichstrasse 35, 6020 Insbruck Tel. 0512/504-8488, Fax 0512/504-6748488
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ