Arama


RuYa - avatarı
RuYa
Ziyaretçi
24 Temmuz 2007       Mesaj #4
RuYa - avatarı
Ziyaretçi

Peynir Hastalığı (Brusella)

hastalığı ayrıca taze peynirlerden bulaşır genelde köyden gelen peynirlerde olur bunun nedeni çok bekletilmemesidir yani peynir çok tazeyken oluş halk pazarlarında açıkta satılan peynirlerde de görülme sıklığı fazladır.

Süt veren inekte brucella yoksa,peynirinde de olmaz hastalık eklemlerde ağrı yapar, kısırlık yapar , yapar da yapar aman dikkat diyim abang hastalığı,malta humması.
bruselloz, tüm dünyaya yayılmış olan bir zoonozdur. hastalığın ondülan ateşle karakterize olan akut ve kronik şekli vardır.brusella melitensis : malta humması etkeni : ana konağı keçi. brucella abortus: bang hastalığı etkeni: ana konağı sığır. brucella suis: ana konağı domuz.kontamine et, süt ya da peynirle bulaşır. çok nadir olarak enfeksiyon cinsel yolla, vertikal olarak ya da kan transfüzyonu ile de bulaşabilir. en çok genç erişkinlerde görülür ve b. melitensis’e bağlı vakalar en ağır seyirlidir.
aşırı terleme, yüksek ateş, üşüme, titreme, kas ağrıları ve kırıklık ile birlikte gribe benzer semptomlar. ateş yineleyebilir (ondülan ateş)
artrit ya da artralji, genellikle monoartiküler ve büyük eklem ve/ ya da siyatikle birlikte bel eklemlerini tutar. baş ağrısı, iritabilite, uykusuzluk görülür. menenjit, ensefalit ya da periferik nevrit,endokardit, miyokardit, perikardit, granülomatöz hepatit,epididimoorşit bronkopnömoni, plörezi gibi komplikasyonları vardır.
n mikroplar zararlı olabilir yan etkileri bel ağrısı(Aşırı derecede)
Son düzenleyen perlina; 5 Şubat 2017 23:12