Arama

Migren - Tek Mesaj #3

RuYa - avatarı
RuYa
Ziyaretçi
24 Temmuz 2007       Mesaj #3
RuYa - avatarı
Ziyaretçi
Migren yalnizca bir bas agrisi degildir


Eger sik ve siddetli Migren basagrilari çekiyorsaniz, bunlarin kronik ve fonksiyonel kayba neden olan bir hastaligin bir parçasi oldugunu bilirsiniz. Migren ataklari, çogu zaman basin bir tarafinda zonklayici agridan olusur ve bulanti, kusma, isik, ses, koku veya harekete duyarlilikla belirgindir. Bir migren ataginin gelisimi günlerce sürebilmekte ve farkli dönemlerden geçerek ilerlemektedir. Migrenin dönemleri hakkinda daha ayrintili için tiklayiniz.

Kimlerin migren bas agrilari olur?


Migren kadinlarda erkeklere kiyasla üç kat daha sik görülmektedir. Migren, kisilerin bireysel yasamlarini ve is yasamlarini olumsuz etkilemektedir.

Migren hala yetersiz tani koyulan, yetersiz tedavi edilen ve yanlis anlasilan bir hastaliktir


Eger sizin ya da tanidiginiz birinin migreni varsa, ne kadar istirap verici ve güçten düsürücü olabilecegini anlarsiniz. Migren agrisi gerçektir ve kisinin yasaminin tüm yönleri üzerinde ciddi bir etkisi vardir.
Her migren hastasi farklidir, iste bu nedenle migreni tedavi etmenin farkli yollari bulunmaktadir. Migreniniz hakkinda bilgi edinmeniz ve anlamaniz size kontrolü saglar. Kontrolü ele almak için, migren tedavisi seçeneklerinizi bilin.
Migren hakkinda bilgi edinmek ve hastaligi anlamak yasaminizin kontrolünü tekrar ele geçirmenize yardimci olur. Bu, nelerin migreni tetikledigi konusunda daha çok sey ögrenmeyi içermektedir. Sunlar bir tetikleyici olabilir:

  • Migreninizi uyaran veya harekete geçiren herhangi bir sey
  • Bazi besinler, parlak isik ya da bir koku
  • Uyku düzeninizde bir degisiklik
  • Degisken yemek saatleri
  • Hava degisiklikleri